Adem Turan

Adem Turan

Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler

Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre 2010 yılı -2017 Şubat ayı arası dönemde 140 milyar dolarlık, doğrudan sermaye gelirken bunun 128,5 milyar doları 20 ülkeden gelmiş.

Hollanda; 22 milyar 15 milyon dolarla liste başı, ardından ABD ve Avusturya geliyor. Son beşte ise 2 milyar 199 milyon dolarla Japonya, 1 milyar 949 milyon dolarla Suudi Arabistan, 1 milyar 579 milyon dolarla Kuveyt, 1 milyar 476 milyon dolarla Katar, 1 milyar 286 milyon dolarla Lübnan yer alıyor.

Tablo gösteriyor ki, Türkiye her zaman güvenli bir liman. Yatırım yapmak için uygun bir ülke. Siyonistler her ne kadar ülkemiz için karışık, kavgacı, terör ülkesi gibi yaftalar uydursalar da, insanlar gerçekleri ön yargısız olarak deruhte edebiliyorlar.

Gerek şahsi işlerimizde, gerekse memleket hizmetlerinde muvaffak olmak istiyorsak, yaptığımız işi önemseyecek, benimseyecek, planlayacak ve fedakarca çalışacağız. Ne aldanan ne de aldatan olacağız.

Bunun yanında, inançlarımızdan taviz vermeyerek Allah’a karşı kulluk vazifemizi insana yakışır nitelik ve incelikte yerine getirmeye gayret edeceğiz. İnsan hayatı zamandan ibarettir. Zaman ise büyük bir hazinedir. Hayat hazinemizi günah sermayesi yapmayalım.

Rabbimiz Fussilet/33 de “Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve kuşkusuz ben Müslümanlardanım diyen den daha güzel sözlü kim vardır? diyerek iman edenlere ilahi iltifatlarda bulunuyor.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife ulaştık hamdolsun. Yarın İslam coğrafyası oruca başlayacak. Allah (c.c) gerçek manada orucunu tutan, bu ayda kendini Yaratanına affettirenlerden eylesin inşallah. Oruç tutuyoruma sığınarak insanları kırmaktan uzak olmaya gayret edelim. Beş duyumuzla oruçlu olma temennisi ile Ramazan ayınız ve Cuma gününüz mübarek olsun.

Allah’a emanet olunuz.

 

        

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR