Muammer Çelik

Muammer Çelik

Şeytanın Harmanı

Şeytanın Harmanı

Kış gelmek üzere, havalar soğuyor ama ortalık kızışıyor. Siyaset, siyasi ortam-sosyal hayat ısınıyor. Seçimler yaklaştıkça ortalık hareketleniyor. Bizim meşhur bir deyimimiz var: Nerede hareket orada bereket diye. Ancak buradaki hareket veya böyle hareketlilikler de bereketten çok belâ oluyor.

***

Bu tip ortamlar ve olaylar şeytanın harman-hasat zamanıdır. Şeytanın Hannâs olanı(vesvese veren) ve diğer cinsleri her türlü fırsatı kullanacaklar. Şeytana yakın olan, yaşantısında yada konuşmalarında, nutuk atmalarında “Euzüyü çekmeyen, Felak ve Nas” Surelerini okuyup Allah’a sığınmayanlara şeytan fısıldayacak: “Güç sende, iktidar senin hakkın, sen haklısın onlar haksız, hakaret et işini bitir!.. Daha şu şu şu hakaretleri de yap! Sen ancak karşı tarafı böyle alt edersin. Hiç korkma kimseye bir şey olmaz; yapanın yaptığı yanına kâr kalır…vs.”

***

Hayır(kellâ). Kur’an’ı Kerim’de bir çok ayet kellâ diye başlar. Yani: Hayır-hayır şeytan yalan söylüyor. Bunlar kötü telkinler, cehenneme götüren çağrılar, hayır gelmeyen şeytanın kışkırtmalarıdır, mealinde Allah kullarını uyarır. Rahman Suresi’nde Cenabı Allah: “İyiliğe karşı ancak iyilik vardır.” Buyuruyor.

***

Üç günlük iktidar hevesi için, hatta hiçbir zaman tam yüzde yüz iktidar sahibi olamazken bu hırs niye? Ailesinde bile muktedir olamayan insanoğlu kırmadık yumurta, döküp-saçmadık fazilet, kırmadık kalp ve kazanmadık günah bırakmıyor.

***

İnsanın hayatı iyi anlayabilmesi, idrak edebilmesi için; geçmiş olayları, yaşanmış hayatları, misalleri ibretle okuyup irdelemesi gerekiyor. Geçmiş kavimlerden, peygamberlerden, yaşanan olaylardan ders çıkarıp geleceği şekillendirmesi gerekiyor.

***

Büyük bir ihtimalle 2023’ün Haziranı veya hazirandan önce seçim olacak gibi gözüküyor. Ne olursa olsun bir yazar olarak, altmış yaşını devirmiş bir Müslüman olarak bize düşen şey; kardeşliği, sükûneti, güzel üslubu, maruf olanı söylemeyi, çirkeflik yapmamayı… Vs. tavsiye etmek olacaktır. Belki hazirana kadar buna benzer birçok daha yazılar yazacağız. Ama benim inancım ve buna bağlı söylemim her defasında kardeşlikten, sakinlikten yana olcaktır.

***

Her şey kayıt altına alınıyor. Biz unutsak ta, hatta burada kayıtları silsek te Kiramen Kâtibin meleklerinin yanında onlar asla silinmiyorlar. Kehf Suresi 49. Ayetinde Cenabı Allah-özet olarak- şöyle buyuruyor: Ogün suçlular: Bu ne biçim bir kitap? Yaş-kuru hiçbir şey bırakmadan sayıp-dökmüş, diye pişman olacaklar.” Bir şey olmaz zannediyorlardı ama hiçbir harfi eksilmeden söylenilen sözler önlerine çıkacak ve hepsinden tek-tek hesap verecekler.

***

Bırakın saldırmayı, kavgayı, ısırmayı boş yere, yalan olarak bile övünmeyin! Sizin birinizin kazanmasından her zaman daha önemli olan toplumsal barışın kazanmasıdır. Ülke çapında büyük- küçük fitne çıkmaması her şeyden önemlidir. Siz görünürde kazanırken ülkeniz, vatandaşınız kaybetmesin! Ama siz görünürde kaybederken ülkeniz, vatandaşınız kazansın! Hatta böyle demokratik sakin savaşsız bir ortam değil de bizzat harbin içinde yüzüne tüküren adamı öldüremeyen Hz. Ali :” O tükürünce artık Allah için değil de nefsim için savaşmaktan korktum.” Demiştir. Ne büyük bir erdemlilik! Bu meselede savaşan değil en güzel, en doğru ve en ikna edici konuşmayı yapan kazanacaktır.

***

Allah’ın azabı şiddetlidir, Allah’ın azabından sakının! “Vallü azizün züntikam” “Allah intikam alanların en azizidir.” Bütün ülke hatta bütün dünya Allah’ın rezil ettiği(intikam aldığı) kişiyi konuşur, insan içine çıkamaz. Allah bizi şeytanın şerrinden korusun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR