Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Sahile vuran Aylan bebek

Sahile vuran Aylan bebek

Dünya, Muğla /Bodrum sahile vuran Aylan bebek için ağlıyor. Kimi gerçekten ağlıyor, kimi timsah gözyaşı akıtıyor.  Kimi bunun sonu ne olacak diyor. Gerçekten dünya rahatsız, istikbalinden endişelidir.

Mülteciler, birçok zayiat vererek Avrupa’nın göbeğine ulaşmıştır.  Bu insanlar burada ne arıyor? Bu bir çıkarma olamaz mı? Bu bir hesaplaşma olamaz mı?

 Mülteciler, yıllardır Türkiye’de ve çevre ülkelerde sabrettiler, savaş sona erer ve ülkemize döneriz diye. Irak ve Suriye’de savaşın yakın zamanda sona ermeyeceğini gören mülteciler, insan gibi bir hayat sürebilmek için bütün tehlikeleri göze alarak Avrupa’ya akın ettiler ve hiçbir güçte onları durduramadı.

Bu akın aynı zamanda bir çıkarmadır. Mülteciler, sadece insan gibi yaşayabilmek için bütün tehlikeleri göze alarak Avrupa’nın göbeğine kadar gitmemiştir. Bu şuna benzer, birinin elinde uzun namlulu silah vardır, top, tüfek, tayyare vardır v.s. Sizin elinizde bunlar yok. Düşmanı nasıl susturacaksınız? Bu da işte böyle çıkarma ile olur.

Osmanlı, denge unsuruydu. Emperyalistler, bu dengeyi ortadan kaldırınca dünyanın dengesi bozuldu. Dengesi bozulan dünyada huzur olmaz, barış olmaz, Aylan Kürdi gibi sahile vuran bebekler eksik olmaz.

 Batı, şimdi sahile vuran Aylan Kürdi için timsah gözyaşı akıtıyor. Bunu gizlemek için mültecileri ülkeme alacağım, demektedir. Bir taraftan da Müslüman ve Hıristiyan ayırımı yapmaktadır.

Mülteciler birkaç binle sınırlı değil ki, milyonlarca mülteci vardır. Bu insanlar nereye gitsin? Türkiye’de iki milyona yakın mülteci vardır. Türkiye ayırım yapmadan onlara kapılarını açtı ve ekmeğini onlarla paylaştı; Avrupa cüzi bir yardımla yetindi.

 Çözüm nedir? Bence çözüm, Ortadoğu’nun üzerinden kanlı ellerin kaldırılması gerekir. Bu başarıldığı zaman Ortadoğu tarihi kaynaklarından ilham alarak bir çözüm bulacaktır. Şöyle ki;

 Dört halifeden sonra iş başına Emeviler geçmiştir. Emeviler yıkıldıktan sonra Abbasiler geçmiştir. Abbasiler yıkıldıktan sonra Osmanlılar geçmiştir. Böylece dünyada denge sağlanmış, hak ve hukuk egemen olmuştur. Bu denge Ortadoğu’da sınırlar cetvelle çizilince bozulmuştur. İşte Aylan bebek sahile bu sebepten dolayı vurmuştur.

Emperyalistlerin elini Ortadoğu’nun üzerinden bir çekebilsek,  Irak ve Suriye’de savaş sona erecektir. Tıpkı Selçuklular yıkıldıktan sonra birçok beylikler oluştuğu gibi Irak ve Suriye’de de birçok guruplar oluşmuştur. Cenab-ı Allah, zaferi Osmanlı Beyliği’ne nasip etmiş diğer beylikler de bu beyliğe tabi olmuştur.

 Bu vaziyette hiçbir gurup Irak ve Suriye’de söz sahibi olamaz; çünkü emperyalizm,  zalim Esad’ın gitmesini istememektedir. Bunun sebebi herkesin malumdur.

 Onun için Türkiye, Irak ve Suriye’de oluşan guruplarla iyi diyalog kurmalı, kendine saldırmayan guruplara Koalisyon güçlerinin isteği doğrultusunda savaş açmamalı.  Aksi halde birçok Aylan bebekler sahile vurabilir. Bilmem anlatabildim mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR