Adem Turan

Adem Turan

Ramazan ayının ardından

Ramazan ayının ardından

Allah’a hamd olsun, ayların en güzeli, başlangıcı  rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtulma olan Ramazan ayını tamamlamak üzereyiz. Acısı ile tatlısı ile bir oruç ayını daha geride bırakmış olduk.

Elbette maddi ve manevi bir takım zorluklar yaşadık. Gerek ekonomi anlamında, gerekse huzur bozucu olaylar, cinayet haberleri, şehit haberleri, trafik kazaları, seçim konuşmaları derken Ramazan ayı geldi geçti…

Şimdi size Ebu Hureyye’den müjdeli bir hadis-i şerif aktarayım.

Allah'ın Resulü "Ramazanın son gecesinde ümmetinin günahlarının bağışlanacağını" açıklayınca sahabeler tarafından soruldu:

-Ya Rasulallah! Sözünü ettiğiniz bağışlanma gecesi Kadir Gecesi midir?

Allah'ın Resulü bu suali şöyle cevaplandırdı:

-Hayır; (biliyorsunuz) işçi işini bitirdiği zaman ücreti tam olarak verilir. (Bu da öyle. Mü'min Ramazan’da yaptığı ibadetlerin mükafatını Ramazan’ın son gecesinde alır.)

Ancak malumunuzdur ki, Kadir gecesi daha özel bir gün, yaklaşık 83 seneye, yani bir ömre bedel. Biz de 10 Haziran gecesi olan bu mukaddes geceyi ibadet ve dualarla ifa etmeye gayret ettik. Hasbel kader teravih namazını Aziziye Camisi’nde kılmaya niyet ettik. 15 dakikada ulaşacağımız yere tam 45 dakikada varabildik.  Allah’tan cami de hatim duası vardı da namaza yetişebildik.

Araç yoğunluğu kadar, insan kalabalığı da sıra dışı idi. Seccadeyi kapan gelmiş, cami avlusu tıklım tıklım olduğu gibi, yollardan kaldırımlardan dahi yürümek imkansız haldeydi. Cami mikrofonundan  imamın ve müezzinin sesi, diğer taraftan çocukların cıvıltıları, ardından ilahi ve toplu salavatlar.  Kısaca ve tek kelimeyle muhteşemdi.

Siyonistler kıskanmasın da ne yapsın. Ağlama duvarında bu kadar insanı bir arada görmeleri ne mümkün. Hasetliklerinden çatlayacaklar.  

Onun için olmadık entrikalara baş vuruyorlar. Bunun örneğini oruca başlarken Filistin de gördük, Arakan’da. Türkiye’yi de dolarla imtihan etmek için olmadık metotlara baş vurdular.

Ne var ki, Türk milleti canından geçer, dolardan geçer ama İslam dininden, kutsallarından asla vaz geçmez. Bunu iyi anlamaları lazım.

Allah milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etsin, bu güzel aylara yeniden eriştirsin inşallah.

Cumanız ve Ramazan bayramınız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.       

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR