Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Medya Hakkın Emrinde

Medya Hakkın Emrinde

Medya, insanlar arasında haberleşme ve iletişimi kurmakta en önemli bir araçtır. Bir haberi, bir konuyu, bir yorumu yüz binlere hatta milyonlara ulaştırarak onların bu haber ve yorum etrafında toplanmalarını sağlar. Böylece aynı fikirde bir araya gelen insanlardan oluşacak güç ile gündemdeki her konu halledilebilir.

Günümüzde medya başlı başına bir sanayi haline gelmiştir. Her bir medya organının idarecileri, muhabirleri, fotoğraf ve film çeken kameramanları, bunları yayına hazırlayan teknik ekibi, yayın koordinasyonu, sayfa veya program editörleri, yayınlayanlar, dağıtıcılar, idari hizmetliler, servis ve nakliye hizmetleri gibi sahalarda yüzlerce ve hatta binlerce insan çalışmaktadır.

Bunun yazılı olanlarına gazete veya dergi deniliyor. Görsel olanları ise başta televizyon, internet ve sosyal medya, insanları etkilendirmeye yetmektedir. Özellikle sosyal medya bu gün devletin bütün imkânlarını kullanan hükümeti bile sallamaktadır.

MEDYANIN PATRONLARI

Ve maalesef bütün dünyada tirajı büyük medya organları “ırkçı emperyalizmin” emrinde, kumandasında veya kontrolünde bulunmaktadırlar. Elbette bazı fikirlerin ve görüşlerin kendilerini ve çalışmalarını halka takdim edebilmek için çıkardıkları Milli medya organları olsa da diğerlerinin yanında bunlar çok zayıf kalmaktadır.

Örneğin ABD’de bütün seçimlerin arka planda, adaylardan kimin kazanması planlanmışsa büyük ABD medyası aylar öncesinden o şahıs ve gurup lehine, diğer şahıs ve gurubu aleyhine yayınlar yapmaya başlamakta, Amerikan kamuoyu bu haber, yorum ve makale bombardımanı altında sandık başına gitmekte ve sandıktan gelmesi istenen aday seçilmektedir. Ne yazık ki halka oynanan bu oyunun adı ABD’de, “demokrasi ve serbest seçimler” olarak geçmektedir.

Seçilecek nice yetenekli insanlar medya desteğini sağlayamadıkları için halkın onları tanımalarına mümkün olamamakta, fakat belli taahhütlerde bulunan vasat (orta) adamlar yapılan reklâmlarla öyle bir hale getirilmektedir ki “on parmağında on hüner olan bir adam…” gibi tanıtılmaktadır. Sanki bir daha bu adam gibi üstün kabiliyetli (yetenekli) bir adam daha bulunmaz. Dün George W. Bush onların isteklerini yapıyordu ve çok becerikli bir adamdı Ondan sonra halka başkan olarak Obama seçildiğine göre Obama çok marifetli bir adamdır. Bunun başka istisnası da yoktur.

HALKIN DURUMU

Irkçı emperyalistler (Siyonist Yahudiler) halkın durumuna, kendilerine destek olacaklarsa ilgilenirler, onun dışında hiçbir isteğine ve derdine ilgi duymazlar. Halkı bir sürü gibi yıllarca, sahibi oldukları medya gücüyle bir partiden diğerine yollar dururlar.

Halk, başındakilerden ağzı yanınca, Irkçı Emperyalistler hemen bir başka “işbirlikçilerini” devreye sokmakta böylece onlar Demokratlar olmazsa, Halkçılarla yollarına devam etmektedirler.

Eğer idaredekiler bunların isteklerine cevap vermiyor veya çıkar çevrelerine ters hareket ediyorlarsa hemen medya kuruluşları devreye girmekte ve yalan-yanlış ve değişik haberler, yorumlarla iktidardakiler halkın gözünde yıpratılarak iktidardan düşmeleri sağlanmaktadırlar. Veya yalan yanlış haberlerle bir takım etkili ve yetkili güçlerin harekete geçmesi sağlanmakta ve iktidar üzerinde baskı kurmaktadırlar.

Bir hatırlayalım bakalım. 1997’de Refah-Yol hükümeti döneminde basın tarafından ortaya atılan ve bir bardak suda fırtına kopartılan “Ali Kalkancı, Fadime Bacı, Aczimendilerin zikir ayinleri…” gibi olaylar niçin çıkartılmış ve “Bir bardak su da…” yaygaralar kopartılmıştı. Bu gün onlar nerede ve ne yapmaktadırlar? Bu adamlarla Refah Partisinin ne alakası vardır?

BİR İNANCIN MEDYASI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR