Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspordan Kasımpaşaya ikram

Konyaspordan Kasımpaşaya ikram

İki takım içinde zor maçtı.. Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor ve Kasımpaşa arasındaki karşılaşma iki takım açısından da önemliydi.. Tabiî ki, ev sahibi olarak Konyaspor için daha bir önem arzediyordu..
Konyaspor’un mutlak kazanması gereken maç ne yazık ki her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle berabere sonuçlandı.. Tabiî ki, beraberlikte, veya kaybedilen 2 puanda teknik direktör Ziya Doğan’ın bir ikramı oldu.. Bu sonuçla ne şiş yandı, ne kebap.. Beraberlik iki takımada yaramadı.. Ama, ilk yarıyı 2-0 yenik kapatan Konyaspor için 1 puan da bir yerde buruk bir sevinç oldu denebilir..
Maça gelince;
Bir yanda, geçtiğimizi hafta İstanbul deplasmanında Beşiktaş’a kafa tutan Konyaspor, diğer yanda ise, son haftalarda aldığı puanlarla moral ve güven tazeleyen ve iyi futbol oynayan Kasımpaşa..,.
Maça Konyaspor kötü başladı..
Dünkü karşılaşmaya baktığımız zaman, bir yerde, Beşiktaş teknik direktörü Schuster’in “60 yılların futbolu” şeklindeki sözleri bir kez daha doğrulandı..
İlk 45 dakikada, kontrataklarla çıkan ve Konyaspor kalesinde iki gol bulan Kasımpaşa karşısında tanınmayacak bir Konyaspor vardı..
Teknik adamlar planları nasıl yaptılarsa, bilemiyoruz Konyaspor maça Beşiktaş karşısında olduğu gibi yine forvetsiz başladı..
Orta sahada daha etkili olan Montano’nun ısrarla forvette oynatılmasına bir anlam vermek zor. Teknik direktör Ziya Doğan ne yapmak istiyor bilemiyoruz. Buna birde ne yaptığını bilmez şekilde sağa sola koşan ve oyuna hiç bir katkısı olmayan Erdal eklenince Konyaspor ilk devreyi pozisyonsuz geçti..
Tabi ki,  60’lı yılların futbolu tartışması hafta boyunca spor kamuoyunun gündemini oluşturdu.
Beşiktaş teknik direktörü Schuster’in dedikleri sanırım yanlış olmasa gerek.. Konyaspor aynen 60’lı yılların futbolunu oynadı dün.. Teknik direktör Ziya Doğan, nerede kaldı bilemiyoruz. Geçtiğimiz sezon, Bank Asya 1. ligde takımı sarkık libero sistemiyle sahaya çıkartan Doğan, bu son haftalarda da adam adama oyun sistemini yeniden sahalara taşıyarak futbolda yenilikçi olmadığını bir kez daha gösterdi..  
Teknik direktör Ziya Doğan, sanırım hala kendi futbol oynadığı dönemlere takılıp kaldı..
Orta sahada adam markajı yapmaya çalışan, ancak bunda da Serkan dışında başarılı olamayan
Konyaspor ilk yarı boyunca rakibe top oynatma olanağı tanıdı ve kalesinde de iki gol gördü..
Maçın ikinci yarısında ise, değişik bir Konyaspor vardı..
Oyuna ağırlığını koyan, kazanmayı  çok isteyen Konyaspor oyunu rakip yarı alana yıkarak hem iki gol buldu, hem de net pozisyonları değerlendiremeyerek 3 puanı kaçıran taraf oldu..  
Ligin başından buyana, yan ve geri paslar yerine topu ileriye taşıyan yetenekli futbolcuları iyi kullanan bir Konyaspor’un forvet elemanlarının da etkili olması halinde gol atmaması veya maç kazanmaması için bir neden yok..
Nitekim, dün maçın ikinci yarısında da öyle oldu.. Hatta, Beşiktaş maçının yıldızı Peter Grajciar forvete daha yakın oynatılsaydı, teknik adamalar İvan’ın yerine oyuna Tazameta-İbrahima Bangoura ikilisini almış olsalardı 90 dakika sonunda kazanan ve sevinen hiç şüphesiz ki, Konyaspor olacaktı..
Hakem Yunus Yıldırım ise vasat bir maç yönetti.. Kendisine yakışmadı.. Tüm tercih haklarını rakipten yana kullandı.. Penaltı pozisyonlarını es geçmesi ise tartışılır.. 
Kısacası, Konyaspor mutlak kazanması gereken maçta, ligde kalma mücadelesi veren en ciddi rakibi Kasımpaşa ile berabere kalarak çok önemli 2 puan kaybetti. Bu, Konyaspor’un Bucaspor ve Karabükspor’dan sonra iç sahadaki 3. beraberliği oldu.. Dahası, rakipler karşısında kaybedilen çok önemli 6 puan..
Umut ediyorum ki, Konyaspor bu kaçan puanları ileride çok aramaz..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR