Murat Dönmez

Murat Dönmez

Konyaspor tutulamıyor

Konyaspor tutulamıyor

Bu sezon tüm dikkatleri üzerinde toplayan, lig lideri Trabzonspor başkanının bile umursadığı Konyaspor ve İlhan Palut, Hatay deplasmanından beklediğinden fazlasıyla dönerek sezonun ilk yarısını bir hafta kala  ikinci sırada bitirmenin haklı gururunu yaşadı.

Maç, İlhan Palut için çok ama çok duygusal bir maçtı.

Bu topraklardan yetişen ve burada ismini duyuran ve Konyaspor'da da başarına büyük ivme katan İlhan hocanın tam bir profesyonelce davranması önemliydi.

Maç sonunda bir kaç çatlak sese rağmen çok sayıdaki Hataylının, "Futbolda marka olma yolunda ilerleyen İlhan hocaya sahip çıkalım" sözleri daha dikkat çekiciydi. Hatta maç sonunda İlhan hocaya tepki gösteren bir taraftarı Fatih Özgökçen'in samimi bir şekilde ikna etmesi ise gayet güzeldi.

Maçın hemen başında Ahmet Çalık'ın ismine yakışmayacak bir hatası ile 1-0 önde başlayan Hatayspor, zirveden kopmama adına ilk 10-15 dakikalık baskısı saman alevinden öteye geçmedi. Bu dakikadan sonra oyunda önce dengeyi ardından da oyun üstünlüğünü ele alan yeşil beyazlılar, Mpoku'nun güzel vuruşuyla beraberliği yakalamasıyla bu maçın böyle bitmeyeceğinin sinyalini verdi. Golden iki dakika sonra Adekugbe'nin kırmızı kart görmesiyle Konyaspor büyük bir avantaj sağlamış oldu. İkinci yarıya da hızlı başlayan yeşil beyazlılar, sahanın yıldızı olan Mpoku'nun aynı güzellikteki gol vuruşuyla öne geçerken sezonun ilk yarısını ikinci sırada bitireceğini kesin olarak cümle aleme ilan ediyordu.

80. dakikadan sonra beraberlik için baskı kuran Hatayspor, Ahmet Çalık'ın kırmızı kart görmesiyle birlikte en azından beraberlik için daha çok Konyaspor kalesine yüklenince ve defans güvenliğini unutunca Michalak'la yakalanan bir kontratakta suskun golcü Ahmet Hassan'ın attığı golle umutlarını tamamen yeşil çimlere bırakmış oldu.

Zorlu Hatay deplasmanından çok kıymetli 3 puanla dönen Yeşil beyazlılar, ilk yarının bitimine bir hafta kala en yakın takipçisine 4 puan fark atarak ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Son maçta ise Beşiktaş'ı konuk edecek Konyaspor'un ligi 39 puanla bitireceğinden eminim. Gücünü 90 dakikaya yayarak futbol oynayan Yeşil beyazlıların Beşiktaş karşısında da sahadan mutlu ayrılarak, tarihinin en başarılı ilk yarı sezonunu tamamlamış olacak.

2022 yılında 100. kuruluş yılını kutlayacak olan Konyaspor'a başarı çok yakışacak.

Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen alınacak puan ve sıralamadaki yere ve hocanın talebine göre transfer yapılacağını söylemişti. O zaman Konyaspor'un 30 puanı vardı. Bugün ise 36 puanda yer alıyor.

İlhan hocaya da maç sonunda sorduğum soru üzerine mevki belirtmeden 2 transfer istediğini söylemişti.

Bakalım neler olacak.

Bekleyip göreceğiz.

Umarım hocanın isteyeceği isimler Konyaspor'da dengeleri bozmaz.

Çünkü  mevcut oyuncularla bu başarıya imza atıldı. Alınacak olan oyuncular takımda dengeyi bozmamalı, küskünlükleri değil tatlı rekabeti beraberinde getirmeli. İlk kez bir sezonun birinci yarısında güzel bir başarıya imza atan Konyaspor'un bunu devam ettirmesi için her olasılık gözönüne alınarak adım atılmalı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR