Samet Sözgen

Samet Sözgen

Kendine söz ver

Kendine söz ver

En temel ve vazgeçilmez kural: Hayattan şikayet etmeyi bırak.

Başımıza gelen iyi ve kötü şeyleri nasıl tanımladığımızı dinleyerek iyimserliği öğrenmeye başlayın. Dinleyin, karamsarlıkla çevriliyiz, her yerde! Çocuk diyor ki: “arkadaşım benimle oynamak istemiyor ben kötüyüm!”. Genç bir adamdan

**

Kaderinizden ne kadar memnun kalmazsanız, olumsuz duygu ve düşüncelerinizle o kadar örtüşmeye başlar. Ayrıca, gerçekten sızlanan biri olarak bilinmek istiyor musun? Para eksikliğinden şikayet etmeyi ve kronik bir eksiklikten muzdarip olmayı bırakın, yaşam, hükümet, patronlar ve imkanlar hakkında şikayet etmeyi bırakın ve hayatı istediğiniz gibi kurmaya başlayın.

**

İyimser olmak için tonlarca alıntı, tavsiye ve bunlara benzer birçok şey var. Fakat tüm herşeyden önce yapman gereken tek bir şey var, Kendine inan. Bu zamana kadar neleri başardın? Gerçekten istediğin zaman yapamayacağın birşey var mı?

**

Ben cevap vereyim sana. İstediğin zaman yapamayacağın hiç birşey yok! Evet, belki gerçekten istiyorsundur ama bir şekilde istediğin şey olmuyordur. İşte o zaman göz önünde bulundurman gereken sadece iki soru var.

**

Gerekli çabayı gösteriyor muyum? Adımlarımı doğru atıyor muyum? Bu iki soruyu cevapladıktan sonra birşeyler netleşmeye başlayacaktır bundan emin olabilirsin. Bütün bunları yaparken sadece zihnini kullanma, ellerini de kullan. Eline bir kağıt kalem al ve hedeflerini, yapmak istediklerini, atman gereken adımları tek tek yaz.

**

İstediğin şeyi sadece düşünce olarak ister ve planını sadece düşünce olarak yaparsan bir yerden sonra tıkanmaya başlayacak ve yarı yolda ne yapacağını şaşkın bir şekilde kalacaksın. İsteklerini, hedeflerini, hayallerini yaz ve bunları küçük adımlar halinde sırala, sonrasında adım adım ilerlemeye başladığında, bir şeyleri başardığını gördüğünde gerçekten hayata ve kendine olan bakış açın daha çok değişmeye başlayacak.

**

Bu süreçte bir şeyler ters gidebilir, hatalar yapabilirsin fakat en ufak bir hatada herşeyden vazgeçmek yerine hataları ve yanlışları tecrübe haline getirerek daha sağlam adımlar atmaya devam et. Asla ama asla vazgeçme...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR