Hüseyin Çetin

Hüseyin Çetin

Kahramanmaraş'tan, Deprem Bölgesinden Yazıyorum

Kahramanmaraş'tan, Deprem Bölgesinden Yazıyorum

Kahramanmaraş merkezde, Anadolu Gençlik Derneği’nin kurduğu aşevinde depremzedelere hizmet edebilmek için gayret ediyoruz. Bulunduğumuz şartlar itibariyle çok uzun bir yazı yazabilmek güç.

***

Yıkılmamış bir okulun bahçesinde iki grup olarak çalışıyoruz. Bir grup gelen giyecek, gıda, bebek bezi, ayakkabı, ev eşyası gibi malzemeleri sınıflandırarak depremzede kardeşlerimize veriyor. İhtiyaç sahiplerinin bütün istekleri karşılanmaya çalışılıyor.

***

Gelen yardımların en uygun şekilde doğru insanlara ve en kısa zamanda ulaşması için büyük bir gayret sarf ediliyor.

***

Aşevinde ise sabah saat 07.30’da çorba dağıtımı ile başlıyor süreç. Akşama kadar aralıksız yemek hizmeti veriliyor. Bugün kazanlarca çorba, kuru fasulye, nohut, tavuk sote, pilav ikram edildi. Çocuklara çikolata ve oyuncak da veriyoruz. Gelen bütün malzemeler israf edilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışılıyor.

***

Aşevinde çalışmak üzere, bizim gibi Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde gelenler hariç Kahramanmaraş’a ferdi olarak yardım etmeye gelenlerde mevcut. Toplam 20 kişilik bir ekip olmamıza rağmen işlere zor yetişiliyor.

***

Muhtemelen günlük minimum 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Aileleri ile birlikte 30 bin kişiye ulaşıyor inşallah yemekler. Maddi manevi destek olan herkesten Allah binlerce kez razı olsun. Emanetleri zayi olmuyor inşallah.

***

Deprem bölgesi ise anlatılacak gibi değil. İlçelerde, köylerde, şehir merkezinde yani bütün coğrafyada hasar var. Çok sayıda ev yıkılmış. Yollar kötü durumda. İnsan gözüyle görünce daha bir dehşete kapılıyor.

***

Rabbim vefat edenlere rahmet, kalanlara sabır versin. Vefat edenler şehit inşallah, Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Milletimizin başı sağ olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Çetin Arşivi

Gazze

05 Aralık 2023 Salı 09:37
SON YAZILAR