Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Bugün Miraç Kandili

Bugün Miraç Kandili

Efendim öncelikle ülkemizin on şehrinde yaşanan deprem hâdisesinden dolayı hepimizin başı sağ olsun. Rabbim kolaylıklar bahşeylesin. Yüce ve Aziz olan Rabb’imiz ülkemizi ve tüm dünyâda yaşayan insanları, hasseden Müslümanları her türlü tabi âfetlerden, zelzelelerden, yangınlardan, düşman istilâsından korusun. Birlik ve berâberliğimizi korusun, ayrılık-gayrılığa düşürmesin. Her zaman bizlere merhametiyle muhafaza eylesin inşallah.

Öyle böyle derken yine günleri bir bir bitirdik. Efendim bugün itibâriyle mübârek Recep ayının 27.gününe ulaştık ve bu gece de Rabb’imizin izniyle Miraç gecesini ihya edeceğiz inşaALLAH. Başta siz değerli okurlarımızın ve âlemî İslâm’ın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu müstesna geceden en âlî şekilde istifâdeler etmenizi Cenâbı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Rahmetin, bereketin, inâyetin, nur ve feyiz yağmurlarının sağnak sağnak âlemlere, yüreklere, dağlara, çayırlara, bağlara, bağırlara yağdığı bir güzel Miraç Kandiline bugün şükür eriştik. Ne mutlu bize!

Miraç Kutlu Peygamberin yüce Rabb’iyle aracısız, perdesiz mülâkî olduğu bir mübârek zemin. Bir yürek açınımı... Bir kalbî donanım… Bir arınma iklimi… Bir yükseliş ufku…

Evet, kutlu Miraç bir yürek açınımıdır Rasûllullah aleyhissalâtu vesselâm’ın şahsında biz kullara da bu husus, öncülük eder. Yürekler neyle katlanır, neyle şahlanır? Yürekler neyle mesâfe kat eder, neyle mânâ âleminde yol alır? İbâdet ile. İşte bize ‘ihdinâ’ sırrı… O zaman sarılalım ibâdete…

Evet, Miraç bir kalbî donanımdır Peygamber aleyhisselâm’ın öncülüğünde. Silahların dolum sermâyesi nasıl mermiyse, arabaların hareket sermâyesi nasıl benzinse kalbin donanım sermâyesi de zikrullahdır. O ki, kalbin görünmeyen gözünü açar da, Mecnûnu hakiki Leyla’ya kavuşturur. Kalbî donanım, hem dünya hem ukbâ sermâyesidir. Hayâtın katmerli meşakkatleri, en acımasız halleri, o donanım sâyesinde kula hiç mesâbesinde kalır.

Evet, Miraç bir arınmadır. Miraç Cenâbı Hakk’ın mübârek ayı Receb ayının son günlerindedir o sebeple ay boyu tövbe ve istiğfarlarla zaten bir arınma iklimine girmiş olan müminler bu güzel kutlu günde artık iyice tövbe çağlayanına gark olur istiğfarlarla, muhteşem bir arınma gerçekleştirirler inşaALLAH. Kurtuluş; kirlerden, paslardan, gafletten, irâdesizliklerden, nefse râm olmaktan, şeytanın tuzaklarına kanmaktan, günahlardan… Kurtulur tertemiz, ak-pak olur mümin. Sonra… Sonrası tam da yükseliş başlar.

Evet, bir yükseliştir Miraç Habîbullâh’ın rehberliğinde. O nasıl yaptı, nasıl başardı? ise işte aynen öyle olmalı. O aleyhisselam ilâhî ikramlara hâizdi amma. Ha, O başka. Uzanamayacağımız yerlerde elbette dolaşamayız. Fakat Cenâbı Hakk, her yarattığı kuluna kendisini anlayabilecek bir seviye bahşetmiştir. İşte biz sâdece onu kullansak yetecektir ancak ihlasla. Günümüzde de en az bulunan şey ihlastır. Olsun denesek neyimiz eksilir? Rehberimiz doğru olduktan sonra. Rehberimizin Mirâc’ın eşsiz kahramânı ya. O Peygamberlerin Sultânı olarak en müteal âlemlere yükseldi ve yüceldi. O aleyhisselam neyle yüceldi ve yükseldiyse bize de Hak katında kemâle erişme basamaklarını öğretti. Öğrettiklerinden yola çıkalım bu gece bizler de inşaALLAH Miraç yolcuğumuza.

İşte bir mübârek iklim, işte bir mübârek zemin, işte bir mübârek gün Miraç hâdisesinden aldığımız mesajla oruçla, namazla, tesbihatla kemâle yürümeye, istiğfarlarla arınarak yücelmeye ve yükselmeye ne dersiniz?  

Efendim Mirâcınız ve Cumânız mübârek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR