Hüseyin Çetin

Hüseyin Çetin

Kudüs Hurması Haram mı?

Kudüs Hurması Haram mı?

Hurma yemek haram değil de acaba İsrail hurması yemek caiz mi?

İsrail’in hurmasını Kudüs hurması ismiyle Müslümanlara satması sinsi bir pazarlama oyunu. Fakat Müslümanların bu numarayı yemesi caiz mi?

***

İsrail’in genetiği değiştirilmiş (GDO’lu) hurmasını yiyen Müslümanın sağlığı nasıl etkilenir?

GDO’lu Kudüs hurmasını yiyenlerde oluşacak sağlık sorunları kısa sürede semptom oluşturur mu? Yoksa çocuklarında ve ondan sonra gelecek nesillerde mi semptomlar görülmeye başlar?

GDO’lu hurma tüketimi ile kanser hastalıklarının artışı arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığını araştıran bir enstitü var mı?

***

GDO’lu İsrail hurması tüketimi genetiğimizde nasıl bir bozulma yapacak, şeklimiz şemailimiz neye dönecek, bunu tahmin edebilecek bir genetik uzmanı var mı?

***

İsrail’in kendi yetiştirdiği hurmanın kendi halkı tarafından tüketilmediği konusunda bilgiler mevcut. İsrail halkı hangi hurmayı tüketiyor, bilgisi olan var mı?

Bile isteye bu genetiği bozulmuş İsrail hurmasını yemek Allah’ın bize bir gazabı olarak değerlendirilebilir mi?

***

GDO’lu İsrail hurmasını yemek suretiyle bir Müslüman ölse, bu Müslüman’ın kabir ve ahiret hayatının nasıl olacağı hakkında fikir verebilecek bir fıkıhçı var mı?

GDO’lu İsrail hurmasını satan esnaf ile bu hurmayı esnaftan bile-isteye alan müşteride vicdan, merhamet, akıl, feraset, şuur ve kalp var mı?

***

İsrail hurmasını satan esnafın kazancı helal olur mu, helalse bu kazanca zekât düşer mi? Bu kazançtan doğacak zekâtı almak isteyen ihtiyaç sahibi bulunur mu?

***

İsrail hurmasını bile-isteye alan-satan kişilerin kalpleri, kulakları, gözleri, akılları Allah tarafından mühürlenmiş olabilir mi?

***

Allah tarafından kalbi-gözü mühürlenenlerin mühürleri ölmeden önce açılır mı, yoksa kıyamet gününü mü beklerler?

***

Bu yazı sadece İsrail hurması için yazılmış olabilir mi, yoksa boykottaki bütün ürünler için de bir farkındalık oluşturur mu?

***

İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın hüküm sürdüğü yeni bir dünyanın kurulması temennisiyle, hayırlı ramazanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Çetin Arşivi

Gazze

05 Aralık 2023 Salı 09:37
SON YAZILAR