Elif Eken

Elif Eken

Kadın olmak

Kadın olmak

“KADIN OLMAK” bir ailenin evladı, bir erkeğin hanımı, bir çocuğun annesi, torunlarının babaannesi anneannesi olmak.

***

Hayatta daima sorumluluğu olan, çoğu zaman bastırılmış, sesi kısılmış, hatta susturulmuş kadınlarımız kızlarımız.

Resulümüz Muhammed Mustafa(s.a.v)

“ Allah sizden kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister çünkü; onlar sizin analarımız, kızlarınız veya teyzelerinizdir”

“Sizin hayırlınız eşine hayırlı olandır”

“Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır onlara karşı ancak kötüler ihanet eder" buyurmuştur.

Öyleyse en çok saygıyı ve sevgiyi Onlar hak ederken değersizleştirilmesi leri saygı gösterilmiyor olmaları çok acı değil mi?

**

Peki neleri değiştirirsek kadınlarımızı değerli olduklarını var olduklarını hissettirebiliriz gelin bir düşünelim. Kadınlarımıza değer verilebilmesi için ilk önce erkek çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeliyiz ki kadınlarımızı daima hizmet eden ev işlerini yapan bir köle gibi değil de o evin direği nasıl erkekse duvarınında kadın olduğunu Unutmamalı öyle görmelidirler. Bir ev inşa edilirken direklerinin olmadığını ya da ev inşaatı bittikten sonra direklerinin kesildiğini düşünün neler olur neler. O herif bir anda yerle bir olur ve ortada ne bir bina ne bir duvar ne de bir ev kalır.

Erkek çocuklarımızı yetiştirirken içlerine Allah korkusunu kulluk bilincini yeteri kadar verebilirse belki de günümüzde ne bu kadar ezilmiş ne de bu kadar canını kıyılmış kadınlarımız haber olurlardı.

**

Biz aileler evlatları yetiştirirken bir yerlerde hatalar yapıyoruz ama farkında olmadan ama farkında olarak. Bu hataların en başı erkek çocuklarına evin paşası kız çocuklarına yükle Paşa'nın hizmetkarları olarak görülmesi böyle davranması ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

*Ağabeyin ya da kardeşin (fark etmez) acıktı yemeğini hazırla çayını demle yatağını toparla gibi gibi..

İşte bu cümlelerin sonunda evin paşası olarak görülen erkek çocukları ise;

Ya kadın benim daima gezebileceğim benim tüm isteklerini yerine getirmek zorunda olan bir varlıkmış diye düşünüyor ve o günden sonra O Zavallı kız çocuklarının, kadınların üzerinde istediği güç gösterisine uygulayabileceğini düşünüyor.

Sizce burada o erkek mi yoksa onu yetiştiren ailemi hatalı?

Elbette aile hatalı o zaman neler yapmalıyız?

*Aile içi iletişimlerin güçlenmesi, aile içi paylaşımların arttırılması, birlik ve beraberliğin sağlanması gösterilmeli öğretilmeli ailelere.

Toplum bilinci kazandırılmalı ki bu hayatta değil bir kadına bir karıncayı bile zarar veremeyeceklerini güç gösterisinde bulunamayacak larına bilsinler öğrensinler...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR