Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Cevabı sahada vermeliydik, ancak bazen olmuyor

Cevabı sahada vermeliydik, ancak bazen olmuyor

Geçen yıl evimizde oynadığımız Antep maçı sonrası Konya kümeye işareti yapan centilmenlikten nasibini almamış Marius Sumudica Malatya teknik direktörü olarak karşımıza çıktı.

Malatya ile bir alıp veremediğim yok, ancak bu Sumudica’ ya kesinlikle iyi bir ders vermek en büyük hayallerimden biri.

TARAFTAR NEREDE

Bazı yorumculardan çatlak sesler çıkmaya başladı, bu hayra alamet değil, Başta Konyaspor yönetimine ve tüm camiaya çok büyük iş düşüyor. 

Konya’ nın başarısından rahatsızlık duyanlar oldukça çok. Kupa maçında Fair Play adına yaptığımız hareket yüzlerine tokat gibi çarptı. Bu tür centilmen davranışlarımız devam etmeli.

Ancak sahada başarılı olursak kendini bilmezlere ders verebiliriz. Bu densizler lige ayar vermeye başlarlar. Nerede bu vefalı Konya taraftarı? 

Elbette her takım maça galibiyet için çıkar, Ancak Malatya’ nın bu kadar hırslı başlayacağını beklemiyordum. Yüzlerinde ki kin ve nefret’ e bir anlam veremedim. 

İlk yarı itibariyle iyi değildik, yoğun pres altında panikledik, hatalı paslarla çok top kaybettik, bir de uzun toplarla pozisyona giremediğimiz belli olmuşken, ayağa pasları unutup neden hala ısrar ettik ki?

İkinci yarıya pres yaparak başladık. Pozisyonlar da bulduk. Ama en güzeli rakibin organize atak yapmasına fırsat vermedik.

Bu arada kondisyonumuz çok iyi olmadığını görüyorum. Hızlı olmadığımız için çok top kaybediyoruz. 

Maçın geneline baktığımız zaman galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum, işte bazen olmadı mı? Olmuyor. 

Marius Sumudica’ ya sahada iyi bir ders vermek isterdik, olmadı, bazen olmuyor.  

Hakemler konusunda hala iyi niyetimi koruyorum, ancak 53. Dakikada oyuncumuza yapılan kırmızı kartlık faulü görmeyen, maçın sonlarına doğru tüm takdir haklarını Malatya lehine kullanan hakem yönetimi kafamda ciddi soru işaretleri bıraktı.  ACABA AYAR MI? VERİLMEK İSTENDİ.

VANSPOR MAÇI İLE İLGİLİ KISA BİR ANALİZ

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. Tur'a yükseldik

Türkiye kupası 4. turunda 71. dakikaya kadar 1-1 devam eden maçın son dakikalarında bulduğumuz gollerle rakibimizi saf dışı bıraktık. 

Bizim için kolay maç olmadı, diken üstünde izledik maçı. Gördük ki yedeklerimiz maça çıkmadıkları zamanlarda iyi hazırlanmamış.

Ligde 2. Sırada olduğumuz için yapılan hataların bir kısmı görmezden gelinebilir. Hala alan daraltarak pres yapamıyoruz, isabetli pas oranımız düşük, bir de top ayağımızda iken panik yapıyoruz.

Bunlar düzeltildiği zaman her kesim inansın, şampiyonluk hayal değil. lider olan Trabzon’ un Konya da nasıl ecel terleri döktüğünü, maçtan beraberlikle ayrıldıkları için nasıl şükrettiklerini unutmayalım. 

FEDERASYONDAN TEŞEKKÜR

Van maçında Fair play adına Dünya ya örnek olan Konyaspor’ un bu hareketi büyük ses getirdi. Futbol Federasyonu konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Futbol Federasyonu açıklamasın da; 

“İttifak Holding Konyaspor'a teşekkürler! 3.12.2021 İttifak Holding Konyaspor’a teşekkürler!

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 02.12.2021 tarihinde oynanan İttifak Holding Konyaspor- Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü müsabakasında, ev sahibi takım, konuk ekip oyuncularının sakatlık nedeniyle duraklaması sonrasında kazandığı golün ardından, santra kullanışı sonrası rakibinin gol atmasına izin vererek örnek bir tavır sergilemiştir. 

Fair Play ruhunu bizlere yaşatan İttifak Holding Konyaspor kulübünü, teknik direktör İlhan Palut ve oyuncuları, yeşil sahalarda iz bırakan ve alkışlanacak bir harekete imza attıkları için tebrik ederiz. 

Türk futboluna kattığı değerden dolayı Yeşil-Beyazlı camiaya ve benzer davranışlarda bulunan tüm paydaşlara teşekkür eder, bu tür centilmenlik içeren güzel hareketlerin devamını dileriz”

İfadelerine yer vermesi oldukça önemli. Konyaspor gerçekten Dünya ya örnek oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR