Adem Turan

Adem Turan

Halk yeni dönemden ne bekliyor?

Halk yeni dönemden ne bekliyor?

Önemli bir seçimi geride bıraktık. Ciddi miktarda katılımın olması ile oylar kullanıldı ve tercihler yapıldı. Aynı zamanda çok değişik ve ilginç bir seçim yaşandı.  Belki Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar açık ve gizli ittifaklar oluşturuldu. İnce hesaplar yapıldı.

 Önemli derken, her zamanki gibi cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin ötesinde sistem değişikliğine gidildi.

Cumhurun başkanı, Başkan oldu. Yürütme ve yasama Başkan’a bağlandı. Kısaca başkanın eli güçlendi.

Kanunlar daha ivedilikle hayata geçirilirken, üst düzey atamaları Cumhurbaşkanı, yani Başkan kararname ile atayıp yine görevden alınacakları da kendisi yapabilecek.

Seçimler beş yılda bir yapılacak, ancak TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğun kararı ile seçimler yenilenebilecek, ancak 600 milletvekilinin 360 kişinin ortak kararı istenecek.

Mecliste bunlar yaşanılırken halkın gündemi; yükselen döviz fiyatlarının ve yakıt fiyatlarının aşağıya çekilmesi. Aynı zamanda patates ve soğan fiyatlarının düşürülmesi.

Sanayicinin ve ticaret erbabının beklentisi de, ödemelerinin gerçekleştirebilmesi için nakit döngüsünün hızlanması, piyasaların canlanması için makro tedbirlerin alınması.

Anlaşılacağı üzere, acilen seçim ekonomisinden sıyrılıp geçim ekonomisine ağırlık verilmeli. Sorunlar çok ve oldukça da büyük.

Bunun yanında atama bekleyen öğretmenler ve memur olmak için bekleyen insanların durumu. Askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerin durumu. Yine emeklilerin ve çalışanların durumlarının iyileştirilmesi.

  Velhasıl Başkanı ve yeni hükümeti bekleyen bir hayli ciddi sorunlar mevcut.  Diğer taraftan içeride ve dışarıda terörle mücadele, cari açığın azaltılması gibi konu başlıklı hedefler.

 Behçet Necatigil’in dediği gibi; “Ya ümit sizsiniz, ya da ümitsizsiniz”

Allah kolaylık versin diyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

      

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR