Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Geldi yaz tatili şimdi Kur’an öğrenme vakti

Geldi yaz tatili şimdi Kur’an öğrenme vakti

Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.” (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'ân, 15)

Size samimiyetle bir şey sormak istiyorum, yanı başımızda bizim her hareketimizi gözleyen bir çift göz var. Yapmış olduğumuz her hareketi doğru kabul ederek zihinlerine işleyen, gözlerimizin içine bakarak en samimi ve saf duygularla büyüyen, göz nuru evlatlarımızın farkında mıyız? Onlar zamanla büyümekte, peki hangi duygu ve düşüncelerle?

***

Bazı gerçekleri ne yazık ki göz ardı edebiliyoruz, “Nasıl olsa o çocuktur bilmez, söylediklerimizi anlamaz, ileride büyüyünce yapar vb.” diye ötelediğimiz çocuklarımızın farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce?

Bence çoktan geldi ve geçiyor dostlar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bizleri sorumlu ilan ediyor ve şu şekilde nasihatte bulunuyor:

“Hepiniz çobansınız; hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz. Devlet reisi de bir çobandır ve sürüsünden sorumludur. Erkek, ailesinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Kadın, kocasının evinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Hizmetkâr, efendisinin malının çobanıdır; o da sürüsünden sorumludur. Netice itibariyle hepiniz çobansınız ve güttüğünüz sürüden sorumlusunuz.” (Buhârî, Cum’a 11,)

***

Buradan çıkarım yapacak olursak koruyup gözetmemiz gereken, vatanına, milletine, bayrağına, namusuna bağlı, helali haramı bilen, Dîn-i Mübîn-i İslâmı en güzel şekilde temsil eden ve yaşayan, ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdadır dostlar.

***

Yaz Kur’an Kurslarımız tüm Kur’an Kursu ve camilerimizde eğitim ve öğretime başladı. Çocuklarımızı ihmal etmeyelim, daha küçük, vakti var demeyelim, bu zaman diliminde gönlüne Kur’an’dan, Hadis’ten, Siyer ’den ve Ahlak ’tan ne yazabilirse kârdır. Unutmayalım asıl yatırım ebedi âlem olan Ahiret yurduna olan yatırımdır.

**

Bu dünya yatırımları günün birinde son bulacak, elimizde sadece ebedi âlem olan ahiret yurduna olan yatırımlarımız kalacaktır. Çocuklarımız ise bizim en büyük yatırımlarımız olacaktır. Çünkü geride bize dua edecek bir evlat bırakabilirsek amel defterimiz asla kapanmayacaktır.

***

Şunu unutmayalım dostlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in ifadesi ile bizler hepimiz birer çobanız yani teşvik edeniz, yol göstereniz, uyarı yapanız, yanlış ile doğruyu ayırt etmesi için çocuklarımıza tavsiye vereniz. Bu nedenle çocuklarımızın dini eğitimlerini almalarını sağlamak da hepimizin sorumluluğu ve vazifesidir.

Çocuklarımızı takip edelim, onların küçük yüreklerini incitmeden, kırmadan, ileride kapanmayacak izler açmadan çocuklarımıza rehberlik edelim.

***

Geleceğimizi emanet olarak bırakacağımız evlatlarımızı gönülden, muhabbetle selamlıyor,

Selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR