Emre Özgül

Emre Özgül

Geçen hafta Konya'da yaşananlar

Geçen hafta Konya'da yaşananlar

Şehirde son 1 haftada yaşananları sizlerle paylaşacağım. Bir dizi program kapsamında Konya'ya gelen Başbakan Binali Yıldırım Bey ile görüşme imkanım oldu. Kendisi görüşme talebimi nazik bir şekilde kabul etti. Yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Şüphe yok, kararlılığımızı sürdüreceğiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi. Özellikle FETÖ kapsamında yapılan titiz çalışmalar gibi, PKK terör saldırılarına karşı da büyük adımlar atılmasını bekliyoruz.

**

Şırnak ve Adıyaman'dan acı haber geldi. Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek ve Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak şehit oldu. Konya'da göz yaşları yine sel oldu. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranarak şehitlerine daha çok sahip çıkmasını umuyoruz.

**

Temizlikte en çok dikkat çeken Selçuk Üniversitesi eski rektörü Hakkı Gökbel'in de aralarında bulunduğu 40 akademisyenin tutuklanması oldu. Anlaşılan FETÖ, Konya'ya büyük bir önem vermiş. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak! Hainlerin beli kırılacak. Yetkililer iyi çalışıyor.

**

Geçtiğimiz gün kendisinden boşanmak isteyen eşini silahla öldüren adam, en sonunda kendi canına da kıydı. Allah sonumuzu hayra yorsun. Neredeyse her gün onlarca cinayet haberi alıyoruz. Toplum olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemlerde kendimize daha çok dikkat etmeliyiz, Allah korusun. İnsan canına kıymak, bu kadar kolay olmamalı.

**

Konya, bünyesinde 3 tane şeker fabrikasını barındıran ve pancar üretiminin yüksek olduğu bir il. Şekerin çuval fiyatı 142 TL'den 170 TL'ye kadar fırladı. Fiyatın yükselmesine komisyoncular, neden oldu. Esnaf mağdur oldu, işler aksadı. Çok şükür basında yer alan haberlerin ardından bu fiyat 150 TL'ye düştü. Komisyon rezaletine artık bir el atın!

**

Haziran ayında başlayan Yaz Kur'an Kursları bu yıl 2 hafta önce kapatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı kursların kapatılmasına bir gerekçe göstermedi. Konya merkez ve ilçelerde eğitim gören öğrenci sayısı 94 bini buldu. Allah (c.c), bu sayının artmasını ve geleceğin mimarları çocukların daha da bilinçlenmesini nasip eylesin. İmanlı ve şuurlu gençlere çok ihtiyacımız var.

**

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bayram, ihtiyaç sahipleri ve mazlumlarla güzel. Onları yüzündeki gülümsemeyle anlamlı. İHH, Cansuyu, Dosteli, RİDA, AGD gibi dernekler bu yıl da inşallah yine yüzlerce ülkeye, milyonlarca insana yardım götürecek. Hayırseverlerimize bu anlamda büyük işler düşüyor.

**

Ehliyet sınavına giren fakat ehliyet almaya hak kazanamayanlar aylarca yeni sınav dönemini beklemeyecek. 1 hafta içinde farklı okullarda kurulan bilgisayar ortamlarında yazılı sınavını tamamlayacak, yine 7 gün içinde de direksiyon sınavına girecek. Böylelikle iki hafta içinde, ehliyetini almış olacak.

**

Son olarak Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, telefonlarımıza cevap vermiyor. Kurban Bayramı öncesinde odadan sağlıklı bilgi alamıyoruz. Oda ne iş yapıyor?

İşte böyle. Bir tarafta yas var bir tarafta düğün. Bir yanımız ağlarken bir yanımız gülüyor. Yine de hayatı yaşamaya devam ediyoruz. Son bir hafta içerisinde çok değerli insanlarla da tanışmak nasip oldu. Bu hafta da böyle bitti. Konya'nın gündemini yakından takip etmeye devam ediyoruz. Siz de bizi takipte kalın. Sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR