Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Futbol hariç, Sporun her branşında tarih yazıyoruz

Futbol hariç, Sporun her branşında tarih yazıyoruz

Geçtiğimiz hafta kadın boksörlerimiz, tekvandocularımız, Anadolu Efes’ in THY euroleaugue şampiyonluğu, Vakıfbank’ ın CEV şampiyonlar ligi zaferi, Etimesgut Belediyenin Ampute Şampiyonlar ligi kupasını alması ile büyük başarılar elde ettik. 

Yalnız bu başarılardan birinin, farklı bir anlam ve önemi var. Brezilya’da gerçekleşen, 24’üncü “İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda”,

Milli sporcularımız; 8 altın, 19 gümüş, 17 de bronz madalya alarak, toplamda 44 madalya ile, 73 ülke arasında 3’üncü oldular. 

Geldiğimiz noktada Futbol hariç başarılı olmadığımız branş yok, bunun sebebi nedir, futbolumuzu bu duruma düşürenlerin, yüzü ne zaman kızaracak? İşin özü, “Futbol hariç, Sporun her branşında tarih yazıyoruz”

Diğer yandan, A Milli Takımın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu açıklandı. 

Ligi 3. Sırada tamamlayan Konyaspor'dan kadroda oyuncu yer almamasına bir anlam veren var mı?

ADALET NEREDE

Süper Ligde yayın gelirleri belli oldu, buna göre, Fenerbahçe 239 milyon 22 bin lira, Trabzonspor 202,03 milyon lira, Galatasaray 192,93 milyon lira, Beşiktaş 181,94 milyon lira, Konyaspor ise145.28 milyon lira aldı.

Ligi Beşiktaş ve Galatasaray’ ın üstünde tamamlamamıza rağmen yayın gelirinde altında kalmanın bir izahı var mı? Acaba. “ADALET NEREDE” diye sorma hakkım var.

PALUT HOCAYA KATILIYORUM

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, “çok geniş kadroyu sevmiyorum. İstikrar ve ivme yakalayınca o takım üzerinden 17-18 kişi ile çevirmeye çalışan bir teknik direktörüm. Avrupa'da oynayacağız diye her bölgeye alternatif ve çok fazla transfer yapacağız diye bir durum yok” açıklamasına aynen katılıyorum. Ayakların yere sağlam basması budur.

TRANSFER PROFESYONELLERİN İŞİ

Sezon sona erdi, 38 karşılaşmada, 20 galibiyet, 8 beraberlik, 10 mağlubiyet aldık. 66 gol attık, 45 gol yedik, 68 puanla harika bir başarı elde ederek 3. Olduk.

Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ligin ilk yarısı tamamlandığında, bilen bilmeyen, yetkili yetkisiz, birçok kesim, transfer önerileri ile kafaları oldukça karıştırdı.

O zaman da ifade ettim, bir kez daha üzerine basarak yazıyorum. Sezon ortasında transfere kesinlikle karşıyım. 

Benim bu görüşüme eleştiri getirenler de oldu, seviyeli olduğu müddetçe eleştiriye açığım. Ancak şunu da belirteyim, adam okuma özürlü, okuduğunu anlamıyor, bilgisi, kültürü sınırlı, buna rağmen öyle seviyesiz eleştiri yapıyor ki evlere şenlik. Terbiyem ve saygım gereği bozmak istemiyorum, sadece benim yazılarıma LÜTFEN yorum yapmayın diyerek konuyu kapatıyorum.

Bu arada öyle güzel, seviyeli, bilgi ve nezaket dolu yorumlar alıyorum ki, gerçekten kendini yetiştirmiş insanımız oldukça fazla, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

LİG BİTTİ

Lig tamamlandı, gündeme hemen transfer yorumları gelmeye başladı. Transfer gerçekten çok ciddi bir iş, uzun süre alan bir çalışma, yani ben yaptım oldu diyecek bir durum söz konusu olamaz.

Bu sebeple işini bilen profesyonellerin işi transfer.

Şimdi camia da transfer dedikodusu aldı başını gidiyor. Sosyal medya da dahil nerede ise her platformda falan oyuncu ile görüşülüyor, falanca gelecek gibi astı astarı olmayan dedikoduların ardı arkası kesilmiyor.

68 puanı sanki başka oyuncularla almış gibi, bazı oyuncularımız yerin dibine sokuluyor. Elde edilen başarının bir ekip işi olduğu göz ardı ediliyor.

İşin özü 68 puanı alan oyuncuların emekleri göz ardı edilmesin. 

Bir daha hatırlatıyorum “TRANSFER PROFESYONELLERİN İŞİ”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR