Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Etibank işçisinin işe yaya gitmek zorunda kaldığını UNUTMAYALIM

Etibank işçisinin işe yaya gitmek zorunda kaldığını UNUTMAYALIM

Önceki hafta cumartesi gecesi 2016 yılından bu yana beklediğimiz, özlediğimiz kar yağışı başladı. Pazar akşamı geç saatlere kadar devam yağış sonunda ilçe merkezinde 60 santimetreyi, yüksek kesimlerde de bir metreyi aştı.

Şunu ifade etmeden geçemeyeceğim, Konya’nın kar ve yağmur olmak üzere en fazla yağış alan yerleşim birimidir Seydişehir’dir.

Doğrusunu ifade etmek gerekir ise kar Seydişehir’ e çok yakışıyor. Yakışıyor ama beraberinde bazı zorlukları da getirmiyor değil.

Toplumun bir kesimi, kar yağışını evlerinin pencerelerinden çaylarını yudumlarken büyük bir keyif ile izlerken, önemli bir kısmı da artan masrafları, ısınmayı, nafakayı kara kara düşünmek zorunda kalıyor.

Kar ile mücadele ederek yolların ve kaldırımların açılması için eve gitmeyi unutanlar, kopan elektrik tellerini eksi bilmem kaç derecede direğin tepesinde onarmaya çalışanlar, rahatsızlanan vatandaşları, sırtlarına, kucaklarına alarak hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 ekipleri ve benzeri çalışanları UNUTMAYALIM.

Bunlar hayatın gerçekleri, nasıl bir futbol takımında sahada olan 11 kişi tek beyin gibi düşündüğü ve oynadığı zaman başarılı oluyor ise, şehir de yaşayan bireyler de ortak kullanım alanları olan şehrin tamamını bir beyin olarak değerlendirmeli, sahip çıkmalı.

KURAKLIĞA ÇARE

Son yıllarda gündemimize giren ve hiç düşmeyen Küresel ısınma, beraberinde yağışların azalması, temiz su kaynakları ihtiyacının her geçen gün artması dikkate alındığında, yağan karın, sıcak yaz aylarında içimizi serinleteceği gerçek.

Yağışın, kuraklığa çare olacağı da UNUTMAYALIM.

Yoğun kar yağışı sonrası Pazar ve pazartesi günü Seydişehir’ in nerede ise girmediğim sokağı kalmadı.

Elbette toplumun tamamını memnun etmenin imkânı yok, Ulaşım konusunda önemli bir sorun görmedim. Bütün sokaklara bir defa bile olsa kar temizleme aracı girmiş, Tek şerit bile olsa araba ile geçmek mümkün.

İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin’ den aldığım bilgiye göre, 55 mahalle yolumuzda sadece Madenli Mahallesi yolu kısa süreli ulaşıma kapalı kaldı.

Belediye ekipleri bu yol üzerinde çalışmalarını sürdürdü ve ulaşıma açtı. Geçen hafta Pazartesi öğlen saatlerine kadar açılmadık mahalle yolumuz kalmadı.

Şehir içinde ana arterler ve ara yollar da dahil tamamen ulaşıma açıldı.

ALACABEL

22 yıl Anadolu ajansı, 20 yılda TRT’nin aralıksız bölge temsilciliğini yaptım. Bu zaman zarfında bundan daha şiddetli kışlara da şahit oldum.

Bir defa bile Antalya yolu ulaşıma kapandı diye haber yapmadım. Ulaşımda sıkıntı var, zincirsiz geçişlere izin yok gibi ifadelerle durumu değerlendirdim.

Şu anda özellikle ajans muhabirliği yapan arkadaşlarıma sesleniyorum, Lütfen “Antalya yolu ulaşıma kapandı” diye bir haber yapmayalım. Bu yoldan geçimini sağlayan onlarca tesis var. UNUTMAYALIM.

Son kar yağışında kısa süreli de olsa sıkıntı yaşandı. Ancak; Karayolları ekipleri özverili çalışarak kısa sürede yolu ulaşıma açtı.

Elektrik konusunda ise bazı ünitelerimizde Merkez Ulukapı Mahallemizde pano yanması sonucu kısa süreli bir kesinti yaşandı.

Madenli Mahallesinde tel kopması sonucu, Muradiye, İncesu ve Kuran Mahallelerinde elektrik tellerinden kaynaklı kısa süreli kesintiler oluştu. MEDAŞ ekiple kısa sürede tüm sıkıntıları giderdi.

Gelelim Belediye ekiplerine, yukarıda bahsettiğim gibi ara sokaklar da dahil ekiplerin girmediği bir tek sokak görmedim.

Belediye ekiplerini oldukça başarılı buldum. Emeklerine sağlık. Eleştiri yaparken lütfen sağduyulu olalım, yemeğini iş makinesinin ve kamyonun direksiyonunda yemek zorunda kalan çalışanlar UNUTMAYALIM.

Yetkililer bilir, kar ile mücadele zordur. Geçmişte yoğun kar yağışı sebebi ile Etibank işçisinin özelleşme öncesinde işe yaya gitmek zorunda kaldığını UNUTMAYALIM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR