Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Bozulmanın Neresindeyiz?

Bozulmanın Neresindeyiz?


Her şey bozuldu, en çok da insanlar bozuldu diyenler haklı.

Tıpkı “Her şey hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler” diyenler gibi.

Bozulma ve kirlenme insandan başlamamış olsa idi insanlar çoktan davranmış ve hem iktidarı hem de muhalefeti bir daha geri gelmemek üzere evlerine göndermişti.

Ama olan bitene bakınca hiç kimsenin hiçbir şey umurunda değil. Hiç kimse rahatı bozulsun istemiyor. Aç kalmaktan korkan halk, sürünmeye ses çıkartmıyor. O zaman yerlerde sürünmeye devam.

İnsanlar seslerini yükseltmeyince uzun yıllardır iflas etmiş ceza infaz sistemine rağmen, konunun içinde olanlar, yani Adalet Bakanlığı mensuplarından avukatlara kadar herkes olan biten normalmiş, hiçbir sorun yokmuş gibi işlerini yapmaya devam ediyorlar ve habire adalet sarayları ile cezaevlerinin sayısı ve kapasitesi artırılıyor.

Ortada işe yarar, dişe dokunur ceza bekleyenler de habire beklemedeler.

Suç işleyenin senden benden ayrımı ve yerli veya sığınmacı olmasının farkının olmadığı gerçeğini kabul etmedikçe adalet gereği gibi tesis edilemeyecektir.

Adaletin tesisinin sokaktan başladığı gerçeğini gören hukukçuların feryatlarını görmemek, infaz kanununu daha da hafifletmeye ve suçu teşvik etmekle eşdeğerdir.

FARKINDA MIYIZ?

İçinde bulunduğumuz yüzyıl, katı gibi duranların buharlaştığı, ağır zannettiklerimizin hafifleştiği, sıkı olanların çözülme sürecinde dağıldığı, değerli olarak bildiklerimizin ise insanların nezdinde değersizleşme süreçlerinin tamamlandığı bir zaman dilimi olarak hatırlanacaktır.

İSLAM'IN PRENSİPLERİNİN REALİST (GERÇEKÇİ) VE PRAGMATİST (KİŞİ VE TOPLUMUN FAYDASINA-MASLAHATINA) OLMASI!

Gerçek manada fayda-menfaat İSLAM'DADIR.

Beşeri ideolojiler, felsefeler maddi-dünyevi fayda-mutluluk vaad ederken; İslam hem maddi hem manevi, hem dünyevi hem de uhrevi fayda-mutluluk vadediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR