Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Belediye’ye tavsiye

Belediye’ye tavsiye

Konya’da su, ulaşım ve otopark fiyatlarında indirime gidilmesi için büyükşehir belediye meclisine bir teklif sunulmuştu. Belediye meclisinde görüşülen bu teklif AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla reddedildi.

****

Gerekçe olarak ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz gösterildi. Belediyenin bu maliyetin altından kalkamayacağı söylendi. Evet belediyenin büyük bir borcun içerisinde yüzdüğünü bizde biliyoruz. Ama bu indirimi reddetme sebebi olarak gösterilmemeli.

****

Teklifte elkart öğrenci abonman bedelinin 40 liraya indirilmesi maddesi yer alıyor. Şu an elkart öğrenci abonman ücreti aylık 90 lira. Belki 40 liraya düşürme imkanını bulamadınız ama reddetmek yerine farklı bir yöntem seçilseydi iyi olurdu diye düşünüyorum.

****

Mesela önümüzdeki haftalarda okullar açılacak ve binlerce öğrenci okula gidecek. Öğrencilere eğitim öğretim yılının başlangıcına özel bir jest yapılabilir. Bir aylık elkart abonmanlığı hediye etseniz bile öğrenci ve velilerinin ekonomisine olumlu etkide bulunursunuz. Zaten okul alışverişi sebebiyle aileler büyük bir ekonomik yükün altına giriyor.

****

Bu şehirde yaşayan insanlar belediyenin yapacağı her türlü indirimi hak ediyor. Önceki yıl yaptığınız gibi namaza gelen öğrencilere bisiklet dağıtmak yerine daha geniş bir kitleyi kapsayan projeler üretebilirsiniz. Bu potansiyelin belediye ve ekibinde olduğu kanısındayım.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR