Muammer Çelik

Muammer Çelik

Anlamayacak Bir Şey Yok-2

Anlamayacak Bir Şey Yok-2

Salı günkü yazımızın devamı olarak bir bütün şeklinde okunmasında fayda vardır. Ancak yine de ben müstakil okunduğu zaman da faydadan hali olmaması için itinalı bir biçimde bağımsız okunabilecek şekilde özen göstererek yazacağım...

Ben Allah için bir çıkış yolu arıyorum. Zaten cenabı Allah da Talak Suresi 2. Ayetinde:“... Kim Allah’tan korkar, (takvalı davranırsa) Allah ona bir çıkış yolu verir.” Buyuruyor.

(Kardeş) Sen benim protokolümü okumadan kuruntu yapıyorsun. Ben senin kuruntunun birkaç sebebini saysam zan olur, ama inşallah onlar değildir. Ben senin onu yapmadığına inanarak; bazen bu zanları dillendiren kardeşlerimiz Fatih Erbakan’da da haklı çıktılar. Onların dediklerinin aynısı oldu, gitti yamandı.

“Bizim orada ne işimiz var? ”deme! Protokolünüzde şu yanlış var de! Ben olsaydım şöyle yazardım, de!

Bir de: “Bana göre bu yapılanlar yanlış” söylemi... Sanki bu dünyada sadece sen düşünüyorsun, başkası düşünmüyor. Yanlış ta yapılabilir, yüz kişinin göremediğini tek başına senin görebilmen de mümkün olabilir. Ama öyle değil de araştırıp, inceleyip, tartışmadan sadece “ Benim kafama yatmıyor, ”şeklinde değerlendirme yapmak yanlış olur.

İlmi, fıkhi, alim bakışı ve görüşü olmadan direk ayet ve hadislere dayandırmak çok yanlış olur, oluyor da... Çünkü herkes kendi fikrini ayet hadise dayandırıyor. Halbuki konu aam mı, has mı, (genel mi, özel mi) kıyasa uygun mu değil mi, konularla alakalı mı alakasız mı, ayetin nüzul sebebi bizim konumuza benzer mi... Vb. iyi bakmak lazımdır.

Kötülüklerin devlet eliyle işleniyor, işletiliyor veya müsade ediliyor olması da bizim bunları engellemedeki zorluğun vahametini ortaya koyuyor. Bir kişinin bile, bir kötülüğünü gördüğümüz zaman elimizle, dilimizle karşı koyup beceremezsek kalbimizle buğzetmek durumundayız. Ama devlet eliyle olunca ona müdahale ancak (kısaca özetlemek gerekirse) iktidara gelerek yapılır.

Bir de vatandaş bana tam bir imkan tanımıyoanca1996 yılını bile hatırlayıp tam bir takdir etmiyor. Benim oyum 1,5 ne yapabilirim? Oturup Cebriyecilik mi yapayım? Cüz-i irademi hiç mi kullanmayayım. Hayır; ehli sünnete uygun çabalıyorum, çabalayacağım da...

Adamlar bize karşı ne biçim satranç oynuyorlar. Seçimde D’Hondt sistemi getiriyorlar. Yuvarlak olarak 75.000 oydan az alan adayın, partinin oyu çöpe gidiyor. Satranca satrançla cevap vermezsen yenilirsin.

Allah herkese vicdan, izan ve basiret versin. Yine Cenabı Allah bizden yardım ve nusretini esirgemesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR