Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Puana, istatistikler izin vermedi!

Puana, istatistikler izin vermedi!

Tarihinde ilk kez Avrupa Ligine katılan yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda taraftarın katkısıyla oluşan müthiş atmosferde oynadığı maçta rakibi Shakhtar Donetsk'e 1-0 mağlup olarak Avrupa macerasına yenik başlamış oldu. 

Yeşil-beyazlı kartallar, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda sahasında Ukrayna'nın güçlü ekibi Shakhtar Donetsk'i konuk etti. Taraftarın inanılmaz desteği ile umutlu başladığı karşılaşmada rakibin oyununa 76 dakika dayanabilen temsilcimizde kaleci Serkan Kırıntılı müthiş kurtarışlarıyla adeta temsilcimizi ipten aldı.

Maç boyunca birkaç etkili pozisyonu olan yeşil beyazlıların en tehlikeli atağı ise 10.dakikada Ali Çamdalı'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağın direkten dönmesi oldu. Shakhtar Donetsk'e galibiyeti getiren golü ise 76. dakikada Facundo Ferreyra kaydetti. Ancak, golün pasını veren Bogdan Butko'nun ayağından top çıktığı sırada Ferreyra'nın ofsaytta olduğu yönündeki itirazlar fayda vermedi ve Avusturyalı hakem Robert Schorgenhofer orta noktayı gösterdi.

Sonuç olarak temsilcimiz Arupa Kupasındaki ilk maçından istediğini alamadan ayrıldı. Ancak bu arada maçın ardından temsilcimize yapılan eleştirileri anlamak gerçekten zor. Çünkü karşımızdaki rakibin istikrar abidesi olduğunu unutmamak gerekiyor.

Öyle ki Ukrayna ekolünün günümüzdeki en güçlü temsilcisi olan Shakhtar Donetsk, tam bir istikrar abidesi. Özellikle uzun yıllar aynı teknik adamla yani Mircea Lucescu ile çalışan takımı bu sezon ise Paulo Fonseca’ya emanet eden Shakhtar Donetsk, Ukrayna liginde son 12 sezonda tam 8 kez şampiyon oldu. 13 yıllık UEFA ligine 10 kez katılan ve bir kez de 2008-2009 sezonunda UEFA Kupasını kaldırmayı başaran Ukrayna temsilcisi devam eden Ukrayna liginde de son 5 maçta 5 galibiyet ve 15 puanla zirvede yer alıyor.

Toplam piyasa değeri 113 milyon Euro olan Ukrayna ekibinin Atiker Konyaspor maçındaki ilk 11'inin değeri bile dudak uçuklatacak cinsten. Buna karşın temsilcimiz Atiker Konyaspor'a baktığımızda ise Avrupa Kupalarına tarihimizde ilk kez katılıyor olmamız, kadromuzdaki oyuncuların öyle elle tutulur Avrupa tecrübesi bulunmaması haliyle kalite farkını ortaya çıkarıyor. Düşünün

Toplam piyasa değeri 113 milyon Euro olan takım karşısında 33,60 milyon Euro değerindeki temsilcimizin mücadelesi yine de tebrik edilecek ve alkışlanacak bir mücadeledir. Maçın istetistiklerine baktığımızda ise genel topla oynama oranlarından isabetli pas ve kaleye çekilen şutlara kadar kalite farkını görebiliyoruz. Eee durum böyle olunca rakip karşısında 76 dakika gol yememek ve böylesi üstün istetistikler karşısında maçı 1-0 la kapatmış olmakta şahsım adına başarıdır.

Ben bu anlamda yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor'u kutluyor, bundan sonraki maçlarda tedirginlik ve heyecanını minumum seviyeye indirirek vereceği mücadele ile grupta önemli işler yapacağına inanıyorum. Şimdi önümüzdeki yarın oynanacak Gençlerbirligi karşılaşması ve ardından  29 Eylül Perşembe günü TSİ ile saat 20'de deplasmanda oynanacak Gent maçına bakmak gerekiyor. Bu iki karşılaşma için de temsilcimize başarılar diliyorum.

Centilmenliğin Başkentinde Fonseca şaştı kaldı!

Her ne kadar karşılaşmadan istediğimizi alamasak ta centilmenlikte elde ettiğimiz ünvanı devam ettirmek ayrı bir gururumuz olmaya devam ediyor. Konuk takımın Konya'daki misafir edilişi Avrupanın gündeminde önemli bir yer aldı.Özellikle Ukrayna başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin haber sitelerinde Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca'nın açıklamasına özel yer verilmiş durumda.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, maç öncesi basın toplantısındaki açıklamasında, ilk defa rakipleri tarafından havalimanında karşılandıklarını vurgulayarak, "Çok şaşırdık. Rakipten saygı görmek bizi onurlandırdı. Erkek olmama rağmen otel odama çiçek bile gönderildi ve beni çok mutlu etti." ifadelerini kullanarak centilmenliğe ve Konya'nın ev sahipliğine vurgu yapmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR