Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

En çok okunan yazar olmak ve yarım asırlık gazete

En çok okunan yazar olmak ve yarım asırlık gazete

Yaklaşık 2012 yılından bu güne kadar aralıksız tarım yazarlığı, gazeteciliği, yapmaktayım. Karapınar ilçemizde çalışırken Yeşilpınar Gazetesi’nin sahibi bizim gazetede yazar mısın? sorusuna neden olmasın dedim.

Bir ilçe gazetesi de olsa yazmak geçmişten o güne kadar bir hayalimdi.

Yeşilpınar gazetesinin sahibi Himmet bey yalnız tek şartım var demişti.

-Yarı yolda bırakmak yok Tarım yazarlığı Kolay bir iş değil demişti.

Zaman geçtikçe anlamıştım Türkiye de neden fazla tarım yazarı yok diye.

Ülkemizde o kadar yazar var ki ekonomi, siyasi, moda, spor, magazin yazarları… Siyasetin bir gündemi, ekonominin bir gündemi oluşur, Yazarlara günlerce malzeme çıkar. Her yazar kendi fikrini düşüncesini görüşünü kaleme alır. Magazinde falanca falancayla bilmem ne yapmış, günlerce yazı malzemesi çıkar. Bu tür yazılarda gündem değiştiği an, bir sonraki yazı değişik olacağından, bir önceki yazının güncelliği bittiğinden, önemi kalmaz. Spor yazarları falanca takım başarılı olmuştur, hakem hataları olmuştur, yazarlara günlerce malzeme çıkar, tarihi başarılar, ekonomik büyük başarılar dışında, diğer kaleme alınan yazılar, gündem değişikliği olduğu için yeni kaleme alınan yazıların gölgesinde kalmaktadır.

Magazin yazarlarına veya haberlerine diyecek bir kelime dahi bulamıyorum. Toplum, bu tip görsel ve yazılı basınla oyalanması hiçte hoş olmamaktadır. Hatta Konyamız da bile artık Magazin mi başka bir habercilik mi? tam tanımlayamadığım habercilik mi, artık daha çok satabilme adına mı? Reklam amaçlı mı? Toplum bu şekilde mi meşgul ediliyor? Toplum böylemi istiyor? Ki sanmıyorum, Gazete sahibi ve editörleri kendileri iyisini bilir ama;

-Üç arkadaş kalede bir araya gelmiş

-Falanca falanca kafede oturmuş

-Ahmet ile Mehmet muhabbet etmiş

-Ahmet teyzesini gezdiriyormuş

-Hasanla Hüseyin fıstık muhabbeti yapıyormuş! Bana ne? Bize ne?

Ülke için Konyalı için bir şey ifade ettiğini zannetmiyorum, boş şeyler bu tür haberler, Bu tür köşe yazıları, kimse üzerine alınmasın bu görüş sadece benimdir.

Tarım yazarlığı öyle değil,

Şahsımın hiçbir zaman popüler olma, ünlü olma gibi derdi olmamıştır. Biz okuyucularımıza gerçek ne ise hakikat ne ise onu yazarak bilgilendirmeye çalıştım, yazılarımın hepsi, bu günün tarım alanında sorunları ne ise aynı gündem tazeliğini korumaktadır. Yüzlerce makalem vardır ,hepsini bugün aynı tazelikte ve hepsi de bugün tekrar köşede yayımlanacak niteliktedir.Onlarca kurumdan teşekkür mektubu almak,hatta kurumların bir sonraki yazıya ilaveten can alıcı bilgileri göndermeleri,kurumda çalışan meslektaşlarımızın yazılarımızı kaynak olarak kullanması beni memnun etmiş,aşkımızı şevkimizi daha da artırmıştır.

Geçmişten günümüze kadar tarımın sorunları aynıdır ve tazeliğini korumaktadır. Bugün Konya’da en çok okunan yazar olmak, Türkiye de tarım yazarları arasında ilk sıralarda yer almak ve yazılarımızın 10’larca sitede yayımlanması bizlere bu konuda daha ehemmiyetli, daha hassas ,daha dikkatli,çok daha araştırıcı olmamı ön plana çıkarmaktadır.

Merhaba Gazetesi’nde yazmak, Türkiye de Yerel gazeteler içerisine internet sitesi olarak ikinci olan yarım asırlık camiada yazmak ve bu camia ile Konyamız’da tüm yazarlar arasına birinci sıraya oturmak, ülkemizde ise ilk sıralarda yer almak, gazete adına,okurlar adına ve bize büyük bir mutluluk vermektedir.

Camianın tüm çalışanlarına yazarlarına sahiplerine teşekkür ediyorum. Merhaba Gazetesi daha onlarca sene hizmetini ciddi bir şekilde yürütecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR