Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çok yazık!

Çok yazık!

Atiker Konyaspor, daha önce olduğu gibi bu sezonda ‘Sosyal sorumluluk’ projelerinde ön planda yer almakta.

Taktir edilecek, Konya ve Konyaspor’a yakışır, övünülecek davranışlar.
Hilmi Kulluk Başkanlığındaki Konyaspor yönetim kurulu, Fenerbahçe maçı öncesi yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, karşılaşmanın gelirinin Otizmli çocuklara bağışlanması kararı aldı.
Başkan Kulluk ve yönetimini bu anlamlı davranışlarından dolayı bir kez daha kutluyorum.
***

Atiker Konyaspor-Fenerbahçe maçının bilet ücretleriyle ilgili sosyal medyada bazı yersiz haberler yer aldı.
Bursa maçında konuk takım tribün ücreti 13 lirayken, Fenerbahçe maçı için yüzde 650’lik artış yapılarak bilet ücretlerinin 84,5 lira olarak belirlenmesi tartışma konusu oldu.
Aslında  bunu haberleştiren gazetecilere sormak lazım, İstanbul’da oynanan bir maçta 600-700 lira bilet ücreti ödenmesine isyan etmiyorsun da 84,5 liraya mı tepki gösteriyorsun? diye.
***

A Milli takım, UEFA Uluslar liginde Rusya yenilgisinin ardından hafta başında çıktığı İsveç maçında, 2-0 geriye düşmesine karşın müthiş bir geri dönüş yaparak  karşılaşmayı 3-2 kazandı.
İyi bir iskelet oluşturuldu. Genç futbolcu havuzu daha da genişletilmeli, Bu takıma ve oyunculara güvenilmeli.
Daha öncede yazdım, iskeleti Avrupa’da oynayan genç futbolculardan oluşan bu takıma kefilim. Belki 2020 Avrupa şampiyonasına gidilemeyebilir, ama 2022 Dünya ve 2024 Avrupa şampiyonasında A Milliler mutlaka yer alacaktır. Sabırlı olunmalı, güvenilmeli.
***

Şanssız ve hak edilmeyen bir yenilgi.
Bırakın mağlubiyeti, berabere bitse dahi üzülmesi gereken bir maçtı.
Atiker Konyaspor’un Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgi, kaçırılan gollere baktığımız zaman çok ağır oldu. Bir yerde beceri ve tecrübe ön plana çıktı dersek yanılmamış oluruz.
Elbette ki kadro kalitesi olarak Fenerbahçe çok önde ama, her ne kadar orta saha ile forvet arasında kopukluklar yaşansa da Konyaspor Pazar akşamı yenilgiyi hak edecek bir futbol oynamadı. Rakibine oranla daha çok pozisyonu var, ama yeterli kapasite de, yetenekli ve becerili oyuncun yoksa, topu üç direk arasından geçiremiyorsan kazanamazsın.
Maç boyunca, küçük bölümler dışında rakibi presle durduran, boş alan bırakmayarak Fenerbahçe’ye oynama şansı tanımayan, en az 6 net gol pozisyonu üretebilen, bana göre Mustafa Yatabare’nin Mehmet Topal tarafından yaka-paça yere indirilmesiyle bir penaltısı verilmeyen (o hareketi Konyasporlu futbolcular yapmış olsaydı hakem rahatlıkla penaltı noktasını gösterebilirdi) Atiker Konyaspor ne yazık ki, Fenerbahçe’nin en organize geldiği atak sonucu, defansında hatasıyla yediği şok golle sahadan yenik ayrıldı.
Atiker Konyaspor’un yeni oyuncuları Jevtovic ve Hurtado’un tam hazır olduğunu söyleyemeyiz. Sol bek Opanasenko’yu çok az izledik. Fallau Diagne ise henüz sahneye çıkmadı.  Uğur, Jevtovic ve Hurtado ön planda yeniler arasında. 66. dakikaya kadar oyunda kalan Jevtıovic, her ne kadar kart hastalığı devam etse de basit oyunu ve yerinde hamleleriyle “ben bu formayı giyerim” der gibiydi. Her geçen hafta daha iyiye gidiyor.  Hurtado bence daha teknik ve üçüncü bölgeye, pozisyon üretilebilecek daha olgun toplar attı.  Ama, yenileri tam olarak henüz eleştirecek durumda değiliz. İki hafta daha geçmesi lazım.
Kısacası,  soru işaretleriyle birlikte Konyaspor futbol olarak iyi yolda. Ama, kırılganlık devam ediyor. Üzerinde kafa yorulması gereken nokta  bu.  Alınan yenilgi ise hak edilmeyen bir mağlubiyet olarak geçti Konyaspor tarihine.

--
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR