Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ömer Ali gerçeği

Ömer Ali gerçeği

Türkiye liglerinde yer alan takımların alt yapılarından yetişen genç futbolcuların önce kendi takımlarında, sonra da Milli takımlarda değerlendirilerek kazanılması futbola gönül veren herkesin ortak noktasıdır.

Gençlerin yetişmesi için de önce alt yapı sistemleri iyi oluşturulmalı. Buralardan yetişecek futbolculardan çok yetenekli olanlar elbette ki A takımlarda kendilerine yer bulacaklardır. Ama, bunların dışındakilerde varsa pilot takımlarda veya alt liglere kiralanarak gelişmeleri sağlanmalıdır.

Konyaspor’un transfer yasağı nedeniyle alt yapıdan yetişen genç futbolcularla 1. Ligde şampiyon olarak Süper lige çıktığını unutmadık.

O takımdan bir çok futbolcu bugün Konyaspor ile birlikte süper lig ve alt liglerde top koşturmakta.

Tabi ki, alt yapı akademi sistemiyle birlikte pilot takımlarda geleceğe futbolcu taşıma adına çok iyi organize edilmeli ve özellikle de alt yapıdan yetişen futbolcular çok iyi değerlendirilmelidir. Alt yapı sistemi asıl o zaman değer kazanacaktır.

Bunu, geride kalan sezonda en iyi uygulayan takım Trabzonspor oldu.

Bu nedenle, Konya Anadolu Selçukspor yeni sezonda da Atiker Konyaspor sistemi içerisinde yer alacaksa teknik kadro ile birlikte futbolcu kadrosu da yeniden yapılandırılmalı. Konyaspor U20 takımından gelecek futbolcular çekirdek kadroyu oluşturmalıdır. Hedef ise, Konyaspor kadrosunda yer alan ve oynama şansı bulamayan genç futbolcularında kadroya takviye edilmesiyle mutlaka 1. Lig olmalıdır.

Nedense alt yapılar ve pilot takımlar ne yazık ki Türk futbolunda, son yıllara kadar takımların üzerinde bir yük olarak görüldü. Hatta, alt yapı için Federasyondan alınan paralar A takımlar için kullanıldı. Oysa, futbolumuzun kurtuluş reçetesi alt yapı ve pilot takımlardır. Bunun için de alt yapı ve pilot takımların başına kariyerli, genç futbolcuları bulup yetiştiren teknik adamların getirilmesi gerekir.

Buraya nereden geldik:

Ömer Ali Şahiner ile Konya olarak gurur duymalıyız.

Konyaspor’un gençlerle şampiyon olduğu sezonda Şekerspor’da oynayan ve Süper lige yükselmenin ardından da Konyaspor kadrosuna katılan genç futbolcu oynadığı dönem içerisinde Konyaspor’a büyük katkılar verdi, kendisini geliştirdi ve bunun karşılığını A Milli takım aday kadrosuna davet edilerek gördü.

Ömer Ali, A Milli takım teknik adamları tarafından nihayet hatırlandı ve hak ettiği Milli takıma davet edildi. Aslında Ümit Milli takımda oynadığı dönemlerin ardından bu gerçekleştirilmeliydi. İnanıyorum ki, Antalya’da en azından özel maçlarda belirli süre Ay-Yıldızlı formayı giyecektir. Hatta Konya’da 8 Haziran’da yapılacak Fransa maçında da iyi bir sonuç yakalanması halinde oynama şansı verilebilir. Bu da yorucu geçen uzun lig maratonundan sonra kendisi için moral olacaktır.

Ömer Ali ile birlikte geçmişte Genç ve Ümit milli takımda oynayan bir çok futbolcu kendilerini yeterince geliştiremedikleri için bugün alt liglerde top koşturmakta.

Bunlara, Konyaspor’un 1. Ligde şampiyon olduğu sezon çok maçta süre alan ve başarıya katkı veren Ali Dere örneğini verebiliriz.

Ne yazık ki, Ali Dere o sezonun ardından ‘ben futbolcu oldum’ havasına girince kendisini 1. Ligde buldu. Oysa, o da bugün Konyaspor’da oynamalıydı.
Ömer Ali Şahiner’i, Salı günü A Milli takıma kendisiyle birlikte ilk kez çağrılan Antalyasporlu Nazım Sangare ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında dinledim ve

 

kendisiyle gurur duydum.

Her ne kadar kendisinin de belirttiği gibi bu yıl sakatlıklar nedeniyle bana göre de bir önceki sezondaki performansı kadar olmasa da futbolunu geliştirerek A Milli takıma kadar yükselerek, Milli takım kampında düzenlenen basın toplantısındaki; yerinde, olgun konuşmaları ile de gönülleri fethetti.

Özellikle, bir basın mensubunun, Fransa Milli takım oyuncularıyla ilgili sorduğu soruya verdiği yanıt çok doğru bir cevaptı.

Ömer Ali’nin, Fransa Milli takım oyuncularını değil de A Milli takımda yer alan futbolcuları değerlendirerek ön plana çıkartması ve onlarında Fransız futbolcular kadar iyi olduğu gerçeğini dile getirmesi futbol olarak bulunduğu yeri sonuna kadar hak ettiğini göstermektedir.

Umarım Ömer Ali geldiği yeri bilir, şımarmaz, bir şanssızlık yaşamaz, futbol olarak kendisini daha da geliştirir ve Konyaspor ile birlikte Türk futboluna uzun yıllar hizmet eder.

Başarılar Ömer Ali Şahiner, yolun açık olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR