Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ulusal takım ve Konyaspor

Ulusal takım ve Konyaspor

Ulusal takım tarih yazdığı Fransa maçının ardından çıktığı İzlanda karşılaşmasında yenilmekten kurtulamadı.

Maça kötü başlayan ve ancak 35. dakikadan sonra topu ileriye taşıyarak rakip sahada görülen ve pozisyonlar üretebilen Mili takımın yediği gollere üzülmemek elde değil. Demek ki İzlanda iyi analiz edilememiş.

Maçtan önce, Ulusal takımın İzlanda yolculuğunun ardından hava alanında Millilere karşı yapılan saygısızlık affedilemez.

Ancak, daha 3 gün önce Konya’da oynanan Fransa maçında, Fransa ulusal marşının ıslıklanması gerçeğini de unutmamalıyız.

Her şeye rağmen, eğitim düzeyi Dünya’da üst sıralarda yer alan İzlanda’da A Milli takım oyuncularına yapılan ve psikolojik baskı unsuru olarak kullanılan davranış asla onaylanamaz.

İzlanda yenilgisi her şeyin sonu değil. Millilerin Avrupa şampiyonasına katılma umutları devam ediyor. Hatta, bu yolda en büyük rakibimiz İzlanda’nın Kasım ayında ki ikinci maçta Yurdumuza gelecek olması büyük şans. Yeter ki diğer maçları kazanalım, İzlanda’yı da 2 farklı yenelim.

***

 

Atiker Konyaspor’un hafta içerisinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının ilk oturumunda çoğunluk sağlanınca Hilmi Kulluk başkanlığındaki yönetim delegelerin onayıyla göreve başladı.

Genel kurulda 412 delegenin salona gelmesi/getirilmesi büyük başarı. Çünkü Konyaspor’da buna alışkın değiliz.

Tüzük değişikliğinin de kabul edilmesiyle, Hilmi Kulluk başkanlığındaki yönetim, yeni sezonda yoluna yeni isimlerle güçlendirilmiş olarak devam edecek.

Genel kurulun ilk oturumunda, üye sayısının yarıdan fazlasının katılması Konya ve Konyaspor adına büyük bir gelişme.

Ancak, kulübün borçlarının 60 milyon lira olması düşündürücü. Tabi ki bunun büyük bölümü, hesapsız, kitapsız harcamalar yapan önceki yönetimden kalma.

Yeni yönetim kurulunu, sportif başarıyla birlikte borçları en aza indirmek için de büyük görev beklemekte. Kulüp bir an önce faizlerden de kurtarılmalı.

Hatta, kur farkını önlemek için de hiç olmazsa yerli oyuncuların alacaklarının Türk lirası üzerinden ödenmesi gerçekleştirilmeli.

 

***

 

Atiker Konyaspor’da, genel kurul ile birlikte transfer çalışmaları da her zamanki alışılmışın dışında büyük bir çaba ile devam ettirildi.

İlk transfer de, forvet oyuncusu düzeyinde yapıldı ve Elvir Bajiç, satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralandı.

Yerinde bir karar, Bajiç’in transferini kim önerdiyse kutlarım.

Aslında, Bajiç’in kiralanmasını geride kalan ligin devre arasında bekledim, ama Başakşehir daha önce davrandı.

Bajiç, Konyaspor’da oynadığı dönemlerde takımın başarısı için büyük katkı sağladı. Bu sezonda son haftalarda form olarak iyi durumdaydı. Umarım ki, yeni sezonda da Konyaspor’a kartı sağlamaya devam eder.

Sırada Fenerbahçe’den Aatif Chahechouhe’nun olduğu şeklinde haberler çıktı basında. Yararlı olur mu? bilemiyorum. Ama, Aykut hocanın eski öğrencisi, sanırım güvenmese transferine onay vermezdi.

Aslında, yeni sezon için Hurtado’dan çok umutluydum. Ancak, ülkesinin milli takımında sakatlanması büyük şanssızlık. Sezon başı kamp dönemine katılmış olsaydı, yeni sezonda Konyaspor’un en büyük transferi Hurtado olacaktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR