Muammer Çelik

Muammer Çelik

Şaklabanlık

Şaklabanlık

Bugünler de Televizyonlara çıkan sözde bilim adamı veya söz söyleme yetkisine ve etkisine sahip kişilerin uzun- uzun bilinen durumların tespitini yapması iyice sıkmaya başladı artık. Bir de 10-15 yıllık geçmişi ile uzunca olayları anlatmaları da illallah ettiriyor. Soru yeni, bugünün, cevabı ise on yıl geriden geliyor. Yani, bazıları bilerek şaklabanlık yapıyorlar.

***

Adam başlıyor "2002 yılında o çıkmıştı şöyle demişti, öteki de ona şöyle demişti. Ondan sonra 2005’te şöyle olmuştu, 2010 da yan yatmıştı, 2020 de çamura batmıştı..." Ee ben de bu memlekette yaşayan 63 yaşında biri olarak bunları yaşadım gördüm ve biliyorum.

**

Bir de bu tip basit bilinen olayları felsefe yaparak gırtlaktan anlatmak bulaşıcı oluyor. Ülkede iki kere ikinin dört ettiğini bilmeyen cahil birilerinin de böyle ukala-ukala yorumlar yaptıklarına şahit oluyoruz. Ne diyor? "Ekmek yersen doyarsın, su içersen kanarsın, sigara içmek sağlığa zararlıdır, üç beyazdan sakının...VS." Aferin, çok faydalandık! Herkes bilim adamı olmuş?!.

***

Eğer kişi çözüm odaklı konuşması için bir alt zemin olarak giriş babından bunları anlatıyorsa anlatsın önemli değil. Ancak adam oraya birilerinin yalakası olarak çıkmış sözde bilim adamı, Prof. veya gazeteci ya da askeri uzman bozuntusu (at yeleli) habire kıtır okuyorlar.

**

Bu inanç-itikat hainleri ne devlete, ne millete ne de kendi ahiretlerine yarar bir şey konuşmuyorlar. Döndürüp-döndürüp aynı şeyleri söyleyerek laf kalabalığı yapıyorlar. Zaten kimisi kendi geçmişine söver, kimisi karşı olduğu grubu över onların her yerini öper. Ama her gün bunlar TV ekranlarındalar. Kendi çukurlarında göletlerinde boğulsunlar pek umurumda değil, ben şahsen o proflarla falan aynı üniversitede çalışsam selam bile vermem.

***

Ben yine tekrar edeyim kimseye bir müdanesi olmayan akıllı - uslu insanların da ekrana çıktıkları zaman onlarda da aynı sıkıntıyı görüyorum. (Benim esas konum da burası, diğerleri önemli değil.)Yani malumun ilanını yapmak gibi bir iş yapıyorlar. Ben istiyorum ki üç-beş cümleden sonra çözüm önerilerini sıralayan, ilmi olarak bunların içini dolduran bilim adamları istiyorum.

**

Bunları konuşurken elbette kimseyle boğuşmadan-didişmeden ve de korkmadan ama herkesin ağzının açık kalacağı, hayran olacağı bilim adamına yakışır bir çözüm önerileri sıralamalıdır. Benim de bu yazıda yaptığım hemen - hemen aynı şey, ben de durum tespiti yapıyorum. Ama son bölümde çözüm odaklı birkaç cümle kurdum inşallah. Yine de bana bir konu verilse mutlaka sorunun çözümü veya çıkarılacak sonuçla ilgili yeterince madde sıralarım.

**

Eski çok eski alimlerimizin yol gösterici önerilini okurken hayran kalıyoruz. (İsimlerini saymıyacağım..) Yine yakın tarihimizde rahmetli Erbakan Hocamız yaklaşık 45 yıl durmadan yol gösterici ve çözüm odaklı aynı zamanda pratik, amele çevrilebilen yollar, metotlar öğretti.

***

Allah milletimize (bize) objektif, çalışkan, mütevazi, muvazeneli, sözünü sakınmayan, üretken, sadece ve sadece Allah'tan isteyip, Allah'a kulluk eden-korkan bilim adamları nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR