Elif Eken

Elif Eken

Psikoloji der ki

Psikoloji der ki

Niyetini düzeltirsen işin, 

İşini düzeltirsen ahlakın, 

Ahlakını düzeltirsen gittiğin  yol, 

Gittiğin yolu düzeltirsen dünyan değişir. 

***

Öyleyse kendimizi düzeltmek için bir yerden başlamak gerekir hayata. Aynen böyle bir bütünlük içerisinde ilerliyor. Halkaları birbirine sağlam geçirmek gerekli ki Günün birinde zincir bir yerden koku vermesin. 

“Her işten hayır isteyenler insanlara iyi niyet beslesinler”. İmamı Şafii

 

***

İnsanlara karşı iyi niyet beslemek ne yazık ki herkesin çok da becere bildiği bir şey olmuyor. Oysa iyi niyet temiz ve içten olmak sadece kendiniz için değil Başkaları için de iyi ve güzel dileyebilmek çok güzel bir meziyettir. 

 

“Ahlak güzelliği beden güzelliğinden daha hayırlı ve daha devamlıdır”. Hazreti Ömer 

Günümüzde ikinci plana atılan bir durum ahlak güzelliği.Şimdilerde birbirimizin dış görünüş ve mevkisi bizlere ne yazık ki cazip gelmekte. 

Oysa Peygamber efendimiz ne de güzel söylemişti “Hz Osman'ın ahlakı ile ahlaklanın” diye. Resulü Ekrem, Hz Osman içeri girdiği takdirde oturuşunu bile düzeltirmiş Hz Osman’ ın ahlakı  karşısında. 

Ahlak ve edep bu kadar önemli ise  neden günümüzde ikinci planda bir düşünmeli. Aceba nerelerde hata ediyoruz diye. Gittiğimiz  yol çok önemlidir. Bazen yalnız yürümek gerekir doğru yolu bulabilmek için, bazen ise kalabalık ama her ikisini de de gururlu ve erdemli olmak gerekir. Doğru yoldan şaşmamak adına her denilene kanmamalı ve peşinden gitmemeli. Bu sıralamada doğru adımlarla ilerlersek belkide  dünyamız değiştirebilme imkânına sahip oluruz. Mutlu, kaygısız, sorunsuz hayatlar için çok ama çok özgüvenli bir hayat sürmeliyiz. Hayatımız boyunca atacağımız her adım sadece kendiniz için değil ailemiz içinde de dikkat etmeliyiz. Gelecek nesiller de bizden görerek öğrenerek hayata atılmaya başlayacaklar. Edebi, terbiyeyi, hayalı olmayı  bizden öğrenecekler. 

Profesyonel Öğrenci Koçu

Elif EKEN 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR