Muammer Çelik

Muammer Çelik

ORYANTAL-İST

ORYANTAL-İST

Oryantalist: Müslüman doğu medeniyetinin (din, edebiyat, dil ve kültürü içine alacak şekilde) bütün unsurlarını inceleyerek özellikle İslam’la ilgili çarpıtma ve şüpheler oluşturma yoluyla İslam dünyası hakkında batılıların istediği tarzda bir bilgiye sahip olmalarını sağlayan, İslam ve batı medeniyeti arasındaki mücadeleyi batı uygarlığı lehine elde etmeye çalışan kişidir.

**

Türkiye’de kendisine en çok hakaret edilen veya kendisine en çok hakaret ettirmeyi başaran (hoca) o dur. Kendisini benim bildiğim kadarıyla 10 un üzerinde hoca tekfir etmektedir, 100 ün üzerinde hoca da YALANCI-SAHTEKÂR diyor. Ben aşağı-yukarı hepsinin konuşmasını videodan izledim. Bir kıvırtma(oryantal) yaptı mı Türkiye’de en az 1,5-2 milyon insan da buna galiz hakaretler yapar.

**

Şimdi bunun herzelerine gelince: Birincisi, ben mezhepler tarihini çok iyi bilen biriyim, size özetin özeti bir kronolojik tarih sunacağım. Her dönemin kendine özgü bir özelliği vardır. Miladi 610-632 nübüvvet, asrı-saadet vahiy(Kur’an’ın nüzulü)sürecidir. Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer dönemi İslam Devleti’nin olgunlaşma, temellerinin oturması, Kur’an’ın toplanması ve kitap haline getirilmesi sürecidir. Hz. Osman ve Hz. Ali dönemi Müslümanların tökezleyip(sıkıntılı da olsa) eksikliklerin giderilmesi sürecidir. Tabiin ve Tebe-üttabiin dönemi, hadis tedvini ve daha sonra mezheplerin oluşumu(doğuşu) ki; ilmi, fikri, siyasi çekişmeler, kabul ettirme konusunda birbirlerine hakarete saldırıya varacak kadar ileri gidilen bir süreç, yüz-yüz elli yıl kadar devam etmiştir. Bu dosya da kapandı ve ortalık duruldu. Hangi mezhepten olursa olsun yaklaşık bin yıldır hepimiz canciğer kardeş olarak yaşıyoruz.

**

Ondan sonra Selçuklu ve Osmanlılar döneminde İslam Medeniyetinin dünyaya yayıldığı, ekonomik, siyasi, kültürel ve askeri üstünlük sağlama iletişim ve teknolojik gelişme sürecidir. Bundan sonra Osmanlının çöküşüyle bütün İslam dünyası önce batılıların istila ve işgaline maruz kaldılar. Daha sonra ise (hala bugün de devam etmekte olan) batı medeniyetinin teknolojik etkisi ve baskısı altında inim-inim inlemektedirler.

**

Şimdi yaklaşık 1000-1200 yıl öncesi tartışmaları bugün sıcak gündem olarak ortaya taşımak olsa-olsa bir Yahudi ajanının işi olur. Biz hak mezhep olarak dört mezhebi(Hanefi, Şafi, Maliki ve Hanbeli) kabul ederiz.Bundan bin yıl önce bunların müntesipleri aralarında bile ciddi kavgalar olmuştur. O dönem bittiiii… Bu aynı şeyi yeniden FİTNE olarak ortaya atmak en hafif ifadeyle şerefsizliktir. Yoksa kimse İran’ın mezhebini falan kabul etmiş değildir. Üstelik İmam’ı Azam’ın hocası olan peygamberimizin sonraki torunlarından Caferi Sadık’a ve onun müntesiplerine falan dil uzatacak değiliz. Bu konuda Gulatı Şia dediğimiz kâfir grupla senin gibiler aynı herzeyi yiyip duruyorsunuz. Zaten Siyonizm de bunu istiyor, kol-kola fitneyi körüklüyorsunuz.

**

Bir de senin hiç daha İsrail aleyhine bir cümle söylediğini duyan yok. Zaten bütün tavrın, tipin o meşhur Hz. Meryem ve Hz. Yusuf dizisindeki Yahudi hahamlara benziyor. Parmağındaki hiçte erkek bir adama yakışmayacak bir yüzük ve Yahudi tipi bastonunla onlara benziyorsun. Bir de onlar gibi din tüccarlığı, din sömürüsü yapıyorsun. Her hafta Cuma günleri yanmaz kefen satmak, yanmaz terlik satmak, okunmuş çörek otu yağı satmak, üç-beş sayfa bir şeyler karalayıp dua broşürleri satmak… Cemaatini iliğine kadar soyuyorsun. Bu adamın itikadı da bozuk; sorgusuz-sualsiz (Halidi kolundan olanları) adamları cennete göndermek, gibi sayacak olsam yüz tane küfre giden sapık tavrını, fikrini sayarım.

**

Ömrübillah hep güçten yana olmuş, Hakk’ın yanında değil, gücün yanında yer almıştır. Hoca efendi hoca efendi diye Fetoya methiyeler düzdüğü mektuplar ve kasetler ortalıkta geziyor. Dönüyor övüyor, dönüyor dövüyor, sürekli kıvırttırıyor. Zaten doldurduğu videosunda kendisi söylüyor: “Benim azlarla işim olmaz.” Diyor. Hatta onu Türkiye bile kesmez, illa ABD uşaklığı olacak ve Müslümanları onlara ihbar edecek… Bir de diyor ki: “Bari dinime söven bari Müslüman olsa”(dinine değil) Müslümanlardan başka sana söven olmaz ki zaten!..

Aslında kendisinde biraz ar, biraz şahsiyet olsa ya Burga takarak sokağa çıkar, ya da ebediyen hiç sokağa çıkmaz, çünkü gerçekten toplum içine çıkacak hiç yüzü yok.Yazık, bunun ailesine, çevresine ve seven bir kişi bile varsa yazık; koskoca bir ülkenin en az yarısı hakaret ediyor. Buna biri dur dese, iman etmesi tövbe etmesi için üzerine gidilse belki faydası olur. Böyleleri batarken elini dokunduğunu da batırır, bunu biraz uyarın ya da selamı sabahı kesin gitsin!

**

Sana rağmen, çatlasan da, patlasan da bu ülkede=Türkiye’de İslam hâkim olacak, sen ve senin gibiler buna mani olamayacaksınız!..

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR