Elif Eken

Elif Eken

Örtünmek bir emirdir

Örtünmek bir emirdir

Ahzab Suresi 59. Ayet “Ey Peygamber hanımlarına söyle bedenlerini örtecek elbiseler giyinsinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edendir. ”

**

Örtünmek açık açık emredilmiştir. Biz bayanlar olarak da çok sevdiğimiz Allah’ımızın emir ve yasaklarına bizim için farz olan her şeye uymaktayız.

**

Başörtüsünün başa takıldığında, kafamızın içindeki beynin çalışmayacağını düşünen zavallıları da hiç anlamış değilim. Oysa onlar başlarına bir örtü bile takmadan zavallı beyincikleri çalışmıyor.

**

Günümüzde başörtüsünü aksesuar niyetine kullanan gençliği de bilinçlendirmek, başörtüsünün bir aksesuardan ibaret olmadığını anlatmak gerekli.

**

Kıyafetler varla yok arasında, boyun açık, saçların yarısı ortada, yüz boya kutusu gibi, ama başta örtü. Ya hu kendinize saygınız olmayabilir, bu anlaşılır, ama başınızdaki örtünün bir kutsallığı ve bir amacı var.

**

Amacı dışında kullanıp güzel örtümüzü kirletmeyin. Sizler başınızdaki örtüyü düzgün örtmedikçe kirlettikçe ne yazık ki diğer taraftan inanç ve itikadı zayıf olan insanlar da örtümüz ile ilgili ileri geri konuşma hakları olduklarını zannediyorlar.

**

Allah-u Teâlâ’nın emir ve yasaklarına uyan, farz ibadetlerini yerine getiren o sevgili insanların ufku daha çok açılıyor. Hayata tek bir pencereden değil, birçok pencereden bakmayı öğretiyor Rabbim. O yüzden aslında örtünmenin bir emir ve ibadet olduğunu unutmamalı.

**

Örtülü olan hemcinslerimin de her alanda kendilerini özgürce ifade edebilecekleri yahut iş hayatlarındaki çalışmalarda aktif olabileceklerini, örtülerinin onlar için hiçbir zaman engel olmayacağını unutmamalarını önerir, bu dava için canı pahasına mücadele eden kişilerin de asala ayrılmadan sırt sırta, omuz omuza bu yolda yürümeleri tavsiyesinde bulunurum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR