Elif Eken

Elif Eken

Olması Gerek

Olması Gerek

Ne o an yapılan şeyin hata olduğunu bilmek ne de sonradan bir daha böyle bir şey yapmayacağım demek.

OLMASI GEREKEN sonucu değiştirmiyor sonun da her zaman olması gereken oluyor.

Peki, ne yapmalımda olması gerekeni olduğu gibi kabul edelim.

İnsanoğlu kimi zaman hataları ile kimi zaman doğruları ile yüzleşir. Hata yapmış olması kişi için doğru yolu bulamayacağını ya da doğru yolda olması hiç yanlış yapmayacağı anlamına gelmez. Öyleyse hataları ile kabul görmeyi bilmek gerek kimi zaman. Nasıl doğrularını kabul ediyorsak hatalarını da kabul etmeli.

Bizler yaşantımızda yolunda gitmeyen birçok şey için dertlenir üzülür ve hatta bütün olumsuzlukları peşi sıra sıralarız. Oysa o kadar keder dert yanımıza acı olarak kalır. Dert keder sonucu değiştirmez olması gereken olur elbette her zaman ki gibi. Hayatı yaşamak tadını çıkarmayı bilmek gerek. Sizi aşağıya çeken olumsuzluklar ile yaşamaya alışmış insanlardan uzak durun derim. Çünkü hayatımızdaki herkes önemli fakat herkes özel değildir. Sizin için özel olanları seçip onlarla yaşamak, yaşlanmak en güzeli olur.

Her şeyi kaybettim ancak kendimi buldum demiş Hz. Mevlana. Bizler hiç bir şeyimizi kaybetmeden bulalım kendimizi bulalım ki üzülmeyelim kırılmayalım. Nasıl mutlu isek öyle yaşayalım.

Hiçbir şey üzülmeye değmez. Bizi çok sevmiş rabbimiz çok sevmiş ki insan olarak yaratmış. Biz bizi seven rabbimiz için kendimizi sevmek zorundayız. Hiç bir şeyin bizi üzmemesine tüm dünyamızı olumsuz duyguların kaplamasına izin vermemeliyiz. Nitekim her şey olacağına varıyor olması gereken oluyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR