Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konya’nın gurur günü

Konya’nın gurur günü

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel merkezince düzenlenen, geleneksel eğitim seminerlerinin 52’ncisi dün Antalya Belek’te başladı.

Seminerin ilk gününde, Konya rüzgarı esti dersek yanlış olmaz..

Dahası, tüm Konyalılar seminerin açılış oturumuna damga vuran, iki Konyalı üst düzey yönetici, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek ve Spor Genel Müdürü sayın Mehmet Baykan ile mutlu oldu, gururlandı. 

Evet, Başkan Akyürek ve Genel Müdür Baykan ile onurlanırken, ekranda gözlerimiz, her seminerde protokolün arkasındaki sıraya oturan ve konuşmaları dikkatle dinleyen, not alan sevgili Orhan Berk’i aradı.

Ama, daha geçen yıl ki seminerde yerini alan Orhan Berk artık 52. seminerde yoktu. Aramızdan ayrılalı 5,5 ay olan gazeteci ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. 

 

Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın yaptığı, 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk kez konuşmacı olarak yer alan Belediye Başkanı oldu. Sayın Akyürek bununla da kalmadı, spora ve futbola verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür plaketiyle taltif edildi. .

Başkan Akyürek,  Konya’yı tanıtıcı konuşmasının ardından, spor yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Spor’un gelişmesinde yerel yönetimlerin katkısının önemli olduğunu vurgulayan sayın Akyürek, Konya’nın spor şehri olması açısından büyük yatırımlar yaptıklarını ve 42 bin kişilik Torku Arena stadının bulunduğu yerde oluşturulacak olimpiyat köyünün diğer birimlerinin yapımı için de buyıl  start vereceklerini sözlerine ekledi.

Konya’nın sporla yaşayan bir kent olması için uğraş verdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, geçmişte olduğu gibi fair-play  olgusunu Konya’ya yerleştirme gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Başkan Akyürek, Passolig kartında da Konya’nın Anadolu’nun lideri konumunda bulunduğunu, şu anda 61 bin’i aştıklarını, hedeflerinin 100 bin kart olduğunu vurgulayarak konuşmasını spor yazarlarını Konya’ya davet ederek bitirdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, geçen yıl olduğu gibi  Türk sporuna yaptıkları çalışmaların ön planda olduğu, aydınlatıcı bir konuşma yaptı. Yeni statların yapımından passolige kadar geniş bilgi veren Baykan, Konyalıların spora olan ilgisinin, Konya’nın spor şehri olmasında önemli katkı olduğunu vurguladı. 

Konyalı olarak, Konya’nın seminerin ilk gününde, ilk planda olması dolayısıyla sayın Akyürek ve Baykan ile gururlandık.

Temennimiz, Spor’a yatırım yapan spor adamı ve siyasetçileri, seminerlere davet ederek onurlandıran ve ödüllendiren TSYD yöneticilerinin, spor kulüplerine destek olan sponsor firmalara da ayrı yaklaşımı artırarak devam ettirmelerinden yanadır. Bunun için başta Anadolu Birlik Holding olarak gittikçe büyüyen Konya Şeker (Torku) olmak üzere onlarca firma isim sayılabilir.

Bu yıl  400 yakın konuk ve spor gazetecisinin yer aldığı seminerin ikinci gününe  çok önemli konular gündeme damga vuracak. İlk oturumda futbolunun günah keçileri olarak ilan edilen üst klasman hakemler, kendi pencerelerinden Türk futbolunu nasıl gördüklerini  konusunda spor kamuoyuna aydınlatacaklar.

 “Anadolu’nun Feryadı” başlıklı oturumda ise, 3 büyükler dışındaki kulüplerin teknik patronları ve yıllarını bu işe veren teknik direktörler, futbol unsurlarının kendilerine karşı gerçekleştirdikleri adaletsiz davranışlar konusun da duydukları rahatsızlıkları, dile getirecekler.

Seminerin son oturumunda, İletişimdeki baş döndürücü gelişim, “İnternette Spor Gazeteciliğinin” spor medyasının geleceğini nasıl etkileyeceği konusu tartışılacak. Ve seminer akşam gala gecesiyle sona erecek. 

Kısıtlı olanaklar içerisinde eğitim seminerlerini aksatmadan devam ettiren TSYD genel başkanı Naci Arkan ve yönetimini, Seminer boyunca durup dinlenmeden çalışan TSYD personelini ve görevlilerine teşekkür etmek ve kendilerini kutlamakta bir görev olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR