Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kolay oldu

Kolay oldu

Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman maçtan sonra yaptığı açıklamada, “zorluk derecesi yüksek bir maçı kazandığımız için mutluyuz” dedi

Evet, Eskişehirspor’un ligde kalma mücadelesi vermesi açısından gerçekten zor bir maçtı.

Ama, Torku Konyaspor rotasyonlu kadroyla çıktığı maçta rakibi karşısında çok zorlandı denemez.

Vukoviç, Ömer Ali, Meha, Holmen ve Rangelov’un Çarşamba günü Fenerbahçe ve hafta sonunda da Rizespor ile oynanacak kupa yarı final ve 30. hafta maçları nedeniyle dinlendirilmesi Konyaspor’u Eskişehirspor karşısında çok etkilemedi.

Ligi kafasında bitiren, bunu son 10 dakika dışında vasat futboluyla sahada da gösteren Eskişehirspor karşısında Torku Konyaspor, belki de sezonun en rahat maçını oynadı dersek yanılmamış oluruz.

Oyunu çok iyi kontrol eden, iyi pas yapan, azda olsa pozisyonlar üreterek rakibe pozisyon vermeyen Kartallar, rakip açısından daha stresli ve zor maçtan 3 puan çıkartarak haklı bir galibiyete imza atmanın gururu ve sevinciyle döndü Konya’ya.

Torku Konyaspor’da, sahada görev yapan tüm futbolcular ellerinden gelen en iyi mücadeleyi gösterdiler. Bunun sonucunda da kazandılar. Bu performanslar futbolcuların, takımın yeni sezon planlamasındaki yerini göstermesi açısından da çok önemliydi. Sanırım bu konuda oyuncular teknik adamlara gerekli mesajı vermişlerdir.

Torku Konyaspor, Eskişehirspor galibiyetiyle puanını 56’ya yükselterek lig üçüncülüğü konusunda şansını bir adım daha öne taşıdı.

Kartallar, ligin ilk yarısında iç sahada Galatasaray, Sivasspor ve Gençlerbirliği maçlarında puan kaybetmemiş olsalardı bugün Konyaspor’un adı Beşiktaş ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluk mücadelesinde ön planda geçecekti. Ama, geçmişe dönülemeyeceğine göre, bundan sonra öne bakılmalı. Kalan 5 maçta alınacak 10 puan bile Konyaspor’u Avrupa kupasına uçuracak.

Eskişehirspor’a gelince; gerçekten futbol şehri bir kentin, Türk futboluna damga vurmuş bir takımı.  Ama, ne yazık ki yönetimin son iki sezonda yaptığı inanılmaz hatalar, takımın içinin boşaltılması, devre arasında gereksiz teknik kadro değişikliğine gidilmesi Eskişehir’u bu duruma getirdi. Büyük, elit bir seyirci topluluğuna sahip bir takımın, her ne kadar matematiksel olarak ligde kalma şansı devam etse de umutlar bir bir bitiyor. Bunu, Konyaspor maçında bir kez daha gördük.Türk futbolu adına üzücü bir durum. Eskişehirspor taraftarlarının, maçın sonlarında yönetimi istifaya davet etmeleri de sanırım geç kalmış bir protesto olsa gerek. Keşke bunu ilk yarının sonlarından itibaren yapsalardı.

Konyaspor’un önünde, şimdi de kupa sınavı var.

Ziraat Türkiye kupasında Çarşamba akşamı Fenerbahçe ile zor bir maça çıkacak olan yeşil-beyazlı takımın ligde olduğu gibi rakibini yine yenerek ikinci maç öncesi avantaj sağlamaması için bir neden yok.

Konya, takımına güveniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR