Türkiye yeni maden keşfetti! 1 kilodan 75 litre benzin ve motorin üretilecek

Türkiye yeni maden keşfetti! 1 kilodan 75 litre benzin ve motorin üretilecek

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat vatandaşın moralini bozuyor. Devlet ise durumu düzeltmek için yeni çalışmalara devam ediyor. Son olarak keşfedilen maden sayesinde 1 kilodan 75 litre benzin ve motorin üretilecek.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat vatandaşın alım gücünü düşürüyor. Son yıllarda durmayan enflasyondan herkes bıkmış durumda. Vatandaş bu sıkıntıların ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Devlet yetkilileri ise yeni çalışmaları sürdürüyor.

maden-55.jpg

2019 YILINDAKİ ÇALIŞMA HEYECANLANDIRDI

Türkiye için yeni doğalgaz ve petrol keşifleri büyük önem taşıyor. Karadeniz doğalgazı ve Gabar petrolü ülkeye katma değer sağlıyor. Son olarak petrolden daha değerli bir maden keşfedildi. 2019 yılında yapılan bir tez çalışması herkeste büyük bir heyecan oluşturdu.

2.jpg

Kütahya’da yer alan bu maden adeta gün yüzüne çıkarıldı.

maden-3.webp

ATIKTAN AKARYAKIT ÜRETMEK MÜMKÜN

Kömür üzerinden alınan ve 'atık' olarak dağ gibi yığılan kayaçların düşük maliyetle petrole çevrilebileceği söyleniyo. Bu verilerle birlikte Seyitömer kömür üstünden çıkan maddelerin çok iyi ekonomik potansiyele sahip olduğu deneylerle gösterildi. Yığılan kömür üzerindeki “marn litolojili bitümlü kayaçların madencilik faaliyeti yapılmaksızın 1 tonundan 75 litre petrol üretileceği vurgulandı.

maden-2.webp

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Seyitömer Havzası’nda 110 milyon ton bitümlü kayaç rezervi olduğu değerlendirilirken, yaklaşık 20 milyon varil sentetik petrol potansiyeli olabileceği vurgulanıyor. Bu potansiyelin de, ülkemizde bin 400 kuyudan yıllık üretilen ham petrole eşdeğer olduğu ifade ediliyor. Yani Türkiye bu projeyi hayata geçirirse 1 ton atıktan 75 litre petrol üretilecek. Bu da ülke ekonomisinin düzelmesi için büyük bir şans olarak gösteriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi