Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

İstiyoruz ki…

İstiyoruz ki…

Bugün 2019 senesinin ilk günündeyiz. Öncellikle bu yeni sene bütün insanlığa hayırlar, iyilikler ve güzellikler getirsin, Müslümanların uyanışına, gafletten kurtuluşuna, kardeşlik bilincinin gelişmesine, İslam coğrafyasının yüzünün gülmesine vesile olsun niyâzıyla başlamak isteriz.

Bu sene istediklerimizi sıralayalım evvelâ:
İstiyoruz ki bu yeni senede dargınlar barışsın, küskünlükler son bulsun, kırgınlıklar giderilsin bir tebessüm toplumu olsun insanlık…
İstiyoruz ki bu yeni senede her yaşanan sıkıntı bizi umutsuzluğa götürmesin bilakis hayâta daha sıkı tutunabileceğimiz güç devşirmeleri olsun. Zira hayatta sevinç ve mutluluklar olduğu gibi üzüntü ve huzursuzluklar da var. Onlarda yaşamın bir parçası! Onlardan kaçamayacağımız göre o halde onlarla sağlığımızı yıpratmadan mücâdele etme imtihanını vermeliyiz.
İstiyoruz ki bu yeni senede başarmayı isteyip de başaramadığımız her iş bizim için en hayırlı şekilde neticelensin. Olmayacaksa Mevlâ Teâlâ yeni senede yeni hayır kapıları açsın. Hayırlar feth olsun, şerler def olsun.
İstiyoruz ki bu yeni senede hastalar şifâ bulsun, dertliler dertlerinin çözümüne kavuşsun, ağlayanların yüzü gülsün, zâlimlikler son bulsun. İnsanlar yüce Rabb’in cömertliğinden helal rızık olarak bolca istifâdeler etsin. İhtiyaçlılar ihtiyaçlarına kavuşsun, açların karnı doysun. Kimse yurdunu yuvasını terk etmek zorunda kalıp da hilekar ve acımasız mihrakların tuzaklarına düşmesin. Herkes kendi vatanında huzurla, hürce yaşasın.
İstiyoruz ki bu yeni senede hiçbir Müslüman inançlarından dolayı hor ve hakir görülmesin. İnananların inançları her ülkede hiçbir kınayıcının kınamasına muhatap olmasın. Müslümanlar inandıklarından ötürü asla damgalanmasın, müminlerin değerleri tıpkı diğer din mensupları gibi saygın ve hoşgörüyle karşılansın. Müslümanlar hiçbir ülkede hiçbir mekanda ötelenmesin, ikinci sınıf insan muamelesi görmesin.
İstiyoruz ki bu yeni senede Müslümanlar nefislerinin aldatmacalarına, şeytanın hile ve oyunlarına kanmasın bu hususta daha titiz olsunlar. Yağan kar nasıl çirkinlikleri örtüyorsa bu yeni senede ihlasla yapılan istiğfarlarla geçmişteki günahlarımız silinsin kar gibi tertemiz bir ömrümüz olsun.
İstiyoruz ki bu yeni senede eski yanlışlarımızı tekrarlamayalım, eksiklerimizi giderelim, eğriliklerimizi düzeltelim, kendimizi çek ederek güzel ahlâkî kazanımlarla hayat yolculuğumuza devam edelim. Bu yeni sene şahsi donanımımıza vesile olsun.
İstiyoruz ki bu yeni senede kendimize daha çok vakit ayıralım. Âile, akraba ve dostlarımızla zaman geçirelim, onların gönlünü hoş edebilelim. Cansız, sanal ortamlardan çok sahici, samimi, hakiki dostluk zeminlerinde bulunalım. Teknolojiye kul olmadan onu bize hizmet etmekte kullanalım.
Acısıyla, üzüntüsüyle, problemleriyle bir yıl daha geçti ömrümüzden. Bu yeni senede yine aynıları olacak ama bu sefer daha kararlı daha azimle meselelerin üstesinden gelelim inşaALLAH. Ümitsizlik yok, yeis yok. Umut ve ümit hep biz insanlar için. Sabır ve tahammül yine bizler için. Azim ve gayret bizler için hayat yolu azığı olmalı.
İnşaALLAH bu yeni sene size, âile ve yakınlarınıza, ülkemize, tüm dünya insanlığına huzur, sevgi, barış getirsin. Kötülükler, acılar, çirkinlikler son bulsun. İyilikler, güzellikler çoğalsın efendim. Hayırla kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR