Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

İlklerin şehri Konya

İlklerin şehri Konya

Belediye hizmetleri göz önüne alındığında Türkiye de ilkleri yaşatan Belediyenin Konya Büyükşehir belediyesi olduğunu görürüz.

Yaşanan Pandemi sürecinde günlük yaşamı kolaylaştırmanın yanı sıra, esnafların ve vatandaşların sıkıntılarını hafifletmek amacıyla aldığı önlemleri de zaman zaman gündeme getirdim.

Bu önlemlerin Büyükşehir ve İl belediyeleri arasında ilk defa Konya belediyesinin almış olduğunu da söylemek abartı olmaz.

Konya halkının Uğur İbrahim Altay’ ı büyükşehirler arasında rekor oyla seçmesinin bir tesadüf olmadığı da ortaya çıkmış oluyor.

Altay, başarılı bir yönetim sergileyerek tüm Ülkeye örnek oluyor.

BİSİKLETLİ TRAMVAY

Eskiden bu yana Konya bisikletler şehri olarak bilinir ve tanınır. Bunun en önemli sebebi düz, yani ovaya sahip olması. Ayrıca geçmiş yöneticilerin de bisikletli ulaşıma eskiden beri önem vermeleri.

Başkan Altay’ da bu mirasa sahip çıkarak ülkede bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bisiklet şehri Konya’da bisikletli tramvay dönemini başlattı.

550 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya’da Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olacak bir uygulamayı hayata geçirdi.

Şehrin yıllarca ulaşım yükünü çeken nostaljik tramvaylardan birini bisiklet tramvayına dönüştürerek kullanıcıların hizmetine sundu.

Böylece Başkan Uğur İbrahim Altay, Türkiye’ ye örnek olacak bir uygulamayı daha hayata geçirmiş oldu.

Bilindiği üzere şehir içi ulaşımda 1992 yılından 2015 yılına kadar tramvaylar vatandaşlara hizmet verdi.

Şimdi de Konya’da bisikletli tramvay dönemi başlatıldı.

Uygulama Türkiye’de ilk ve tek, ayrıca dünyada da örneği yok.

Bazı ülkelerde yolcuların seyahat ettiği tramvaylara bisikletle binebiliyor.

Konya’ yı diğerlerinden farklı kılan uygulama ise; Sadece bisiklet kullanıcılarına özel olarak hizmete sunulması. KONYA bu uygulaması ile sadece Ülkeye değil, Dünya ya da örnek olmuş durumda.

Özellikle pandemi sürecinde bisiklet kullanımının öneminin arttığı göz önüne alınırsa uygulamanın önemi daha da iyi anlaşılacaktır.

Konya’nın bir bisiklet şehri” olması sebebi ile bugüne kadar birçok projeler hayata geçirildi.

Konya’ nın 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip olması, bu projenin ne kadar sağlam bir altyapıya sahip olduğunun da göstergesi.

2023 yılına kadar 84 kilometre daha ilave bisiklet yolu yapılacağı da göz önüne alınırsa, Konya’nın en önemli bisiklet şehri olduğunu söylemek abartı olmaz.

Türkiye’de ilk kez bir tramvayda, yani toplu ulaşım aracına bisiklet ile birlikte binerek istediğiniz yere seyahat etme imkânı var.

Bu uygulama Türkiye’ ye ve dünyaya örnek olacaktır.

YİNE BİR İLK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine tablet müjdesi verdi.

Başkan Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tespit ettikleri yaklaşık 10 bin öğrenciye tabletlerini en kısa zamanda göndereceklerini duyurarak, ülkedeki tüm belediyeler içinde bir ilke daha imza atmış oldu.

Türkiye’ de ilk lerin şehri olan Konya, bundan böyle dünyada da ilklerin şehri olmuştur.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR