Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Rakibimizden bir puanla dönmek avantaj

Rakibimizden bir puanla dönmek avantaj

Sürekli olarak ifade ederim, bizim rakiplerimiz, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş değil. Rakiplerimiz bizim gibi Anadolu takımları.

Süper ligde kalıcı olmak ve üst sıraları zorlamak için Anadolu takımları ile oynadığımız maçlarda, deplasmandan en az beraberlikle dönmek, evimizde ise mutlaka kazanmak gerekir.

Bülent Korkmaz ın dere geçerken at değiştirmesi sonucu İsmail Kartal hoca ile deplasmanda İlk maçımızı Gençlerbirliği ile yaptık.

Rakiplerimizden biri olan Gençlerbirliği’ nden bir puanla dönmek iyi bir sonuç.

Pandemi sebebi ile seyircisiz oynanan maçlarda şüphesiz deplasman takımları avantajlı.

Maçları evinde oynayan takımlar da seyirci avantajı olmadığı için müsabakaya dezavantajlı olarak sahaya çıkıyor.

Ligin ilk maçında rakiplerimizden biri olan Gençlerbirliği deplasmanından bir puanla dönmenin avantaj olduğunu düşünüyorum.

KARAKTER ÖNEMLİ

Tanıdığım bir insan kaynakları müdürü şunları söylemişti. “Ben işe adam alırken işi çok iyi yaptığına bakmam, zira en zor işi bile kendisine iki ayda öğretirim. Adam alırken karakterine bakarım, karakteri sağlam ise hiç düşünmem alırım” demişti.

Karakter her meslek için olmaz ise olmazdır, Bugüne kadar sergilediği tavır, davranışları ve duruşu ile İsmail Kartal hocanın iyi bir karaktere sahip olduğunu görüyorum.

Bu sebeple, İsmail Kartal hocanın şu anda, Konyaspor için isabetli bir tercih olduğunu söylemek abartı olmaz.

Yönetimi de bu kararından dolayı tebrik ediyorum.

İsmail Kartal hoca son olarak Çaykur Rizespor'da görev yaptı.

Konyaspor yönetimi de şu açıklamayı yaparak, resmen İsmail Kartal hocanın Konya da olduğunu tescilledi.

İttifak Holding Konyaspor’umuz teknik direktör İsmail Kartal ile her konuda anlaşma sağlamıştır. Camiamıza hayırlı olsun.”

HERKESİN GÖRÜŞÜRNE SAYGI AMA!

İsmail Kartal’ ın gelişine ciddi eleştiri getiren önemli bir kesim var. Dikkat ediyorum, bu kesim Ünal hocayı, İsmail kartal i beğenmez, yani hiçbir hocayı beğenmez.

Kişilik haklarına saldırılmadığı müddetçe tüm eleştirilere saygı duyarım. Ama bakın, Alanyaspor hiç teknik direktör deneyimi olmayan Çağdaş Atan’ ı, Gençlerbirliği İlk defa teknik direktörlük yapacak Mert Nobreyi takımlarının başına getirdi.

İnsana yetki ve sorumluluğu aynı anda vermeden başarı bekleyemezsin.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, İsmail hocaya yetki ve sorumluluğu aynı anda vermek. Bırakalım hoca işini yapsın, şimdi yapılacak tek şey destek olmak.

DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ

İlk haftayı bay geçmese lig Konya için de başlamış olacaktı. Ligin başlamasına bir hafta kala Bülent Korkmaz’ ın sudan bir gerekçe ile ayrılma kararı alması, “dere geçerken at değiştirme” gibi oldu.

Öyle zannediyorum ki Bülent Korkmaz başka bir takımdan iyi bir teklif aldı. Değilse bu kadar basit bir gerekçe icat etmezdi.

Şayet kısa süre içinde Bülent Korkmaz başka bir takım ile anlaşırsa, anlaştığı takım başlarını ellerinin arasına alsın düşünsün.

Bugün Konyaspor’ u yarı yolda bırakan, yarın kendilerini de yolun yarısında değil, başında bırakır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR