Sabit Horasan

Sabit Horasan

Gazozuna maç

Gazozuna maç

Yoğun bir günün ardından, Salı akşam saatlerinde Torku Konyaspor-Gençlerbirliği maçıyla stres attık.

Yoğun bir gün diyorum, TSYD genel Başkanı Naci Arkan, başkan yardımcısı Faik Gürses ve asbaşkan Nezir Önal’ı Konya’da konuk etmenin mutluluğunu, onlarla birlikte olmasının sevincini yaşadık.

TSYD Konya şubesi yönetimiyle birlikte, genel kurul delegelerinin katıldığı toplantıda,  TSYD genel merkezinin 26 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olağan genel kurulunu masaya yatırdık.

Genel Başkan Arkan, başkan yardımcısı Gürses ve asbaşkan Önal Konya şubesiyle iyi ilişkiler içerisinde olduklarını bir kez daha gösterdiler, doğruları dile getirdiler. Yaptıkları ve yapacaklarını anlattılar.

Üç yıl önce gerçekleştirilen genel kurulda Naci Arkan ve yönetimi, bir milyon 200 bin lira borçla adeta bir enkaz devralmıştı. Bunu, o gün hep birlikte yaşamıştık.

Bugünkü konuma bakıldığında derneğin çok daha üst düzeyde yönetildiğini görebiliriz. Bu nedenle, Naci Arkan ve yeni ekibinin bir dönem daha görevi hak ettiklerine inanıyorum.

Bunu, genel kurul öncesi Başkanlığa talip olan, hatta Naci Arkan yönetiminde görev yapan diğer aday Oğuz Tongsir de çok iyi bilmektedir. 

Umarım TSYD delegeleri bunu göz önüne alırlar ve oylarını hak edene verirler.

xxx

 

Eskilerde olurdu, gazozuna maç. Dahası, iddiasız, zevkine yapılan maçlar için bu söz kullanılırdı.

Torku Konyaspor-Gençlerbirliği arasında Salı günü oynanan maçta, futbol olarak olmasa da iki takımında rahat konumda bulunması nedeniyle böyle geçti denebilir.

Torku Konyaspor, maça vasat bir görüntüde başlasa da ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağlayarak karşılaşmaya ortak oldu. Gençlerbirliği’nin biraz daha etkili olduğu ilk 45 dakika tabiri yerindeyse uyuttu maçı izleyenleri.

Alınacak galibiyetin iki takımın sıralamasını değiştireceği ve kulübe 1 milyon TL civarında bir paranın getirisi olacağı gerçeğiyle ikinci yarıya daha iyi başlayan, oyunu domine ederek çabuk ataklarla rakibin üzerine giden ve futbolun dorularını  ikinci yarısında yapmaya çalışan Torku Konyaspor, Torje’nin şık golüyle öne geçen taraf oldu. Golde, her ne kadar çok koşsa da, mücadele etse de  oyun olarak beni geldiğinden buyana tatmin etmeyen Mahlangu’nun takipçiliği ve ısrarcılığının ve çok iyi orta yapan Djalma’nın katkısı büyüktü.  

Sezona başından buyana ilk kez, ilik 11’de sahaya çıkan Volkan Fındıklı, sergilediği performansla sanırım kendisine verilen bu şansı iyi değerlendirdi.

Torku Konyaspor, Gençlerbirliği karşısında ikinci yarıda bulduğu golle kazanarak puanını 41’e yükseltip Gençlerbirliği ile yer değiştirdi ve bir basamak üste çıkarak 8’inciliğe oturdu.

Bu, Torku Konyaspor açısından doping ve güven sağladı.

Şimdi, geride 3 maç kaldı. Kartalların ligi 7 veya 8. sırada bitirebilmesi için kalan haftaları en az kayıpla geçmesi gerekmekte.

İlk sınav Beşiktaş maçı. Pazartesi günü Ankara’da oynanacak karşılaşmayı Konyaspor’un kazanmaması için hiç bir neden yok. Kartalların Galatasaray maçındaki futbolu ve Beşiktaş’ın son hafta Gaziantepspor karşısında sergilediği oyun göz önüne alınarak Torku Konyaspor’un Başkent’teki sınavdan galibiyetle dönmesi hiçte sürpriz olmayacak. 

Torku Konyaspor 33. hafta da iç sahada Çaykur Rizespor ile yapacağı maçla taraftarlarına veda edecek ve perdeyi son hafta Bursa deplasmanında kapatacak.  .

Temennimiz, Torku Konyaspor’un sezonu hedeflenen sıralamada bitirmesinden yanadır. Bu, Konya ve Konyaspor’un imajıyla birlikte yeni sezon incesi yeniden yapılanma adına da önem taşımaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR