Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Bir Fikrin Var mı?

Bir Fikrin Var mı?

Son günlerde ve aylarda hatta yıllarda memleketimizde ve dünyada olup bitenler hakkında bir fikrin var mı?

Yoksa durdum divana, uydum imama diyenlerden misin?

Farkında mısın?

Durdum divana, uydum imama diyerek namaz ibadetini yerine getirenler bile imam yanıldığında ikaz etmekle görevlidirler.

Peki, sen uyduğun kişi veya kurumlar yanıldığında bu güne kadar onları ikaz edebildin mi ya da bu günlerde bir yanılma olsa ikaz edebilme cesaretini gösterebiliyor musun?

Veya bütün bunlardan bana ne diyerek çoğunluk arasında kaybolduğunda yine birileri ortaya biri çıksa ve senin iyiliğin için bunları ve şunları mutlaka yapman gerek dese hemen yine teslim olup sana her denileni sorgulamadan yapacak mısın?

İnsan bu hayatta her şeyi tecrübe edecek kadar uzun yaşayamayacağını dikkate alarak kendine bir yol çizmeli.

Bu yol çok şey tecrübe etmiş ve başarmış olanlardan feyz almak kadar, deneyip başaramamış kişilerden de ders almaktır.

Kimseden ders almaya ihtiyaç yok diyerek yola çıkıp, doğru yanlış her şeyi kendisi yaşayıp görmek isterim diyen kişiler çok yanılan kişiler olur çıkar.

Konuyu biraz müşahhaslaştıralım

Mesela biz artık Kurban bayramlarında kurban olarak hayvan kesip yemek ve yedirmek yerine daha faydalı olduğuna inandığımız yapay et paketleri veriyoruz deseler, tıpkı virüs propagandasını kabul ettiğin gibi yine sorgusuz sualsiz kabul edecek misin?

Mesela Türkiye olarak su fakiri bir ülkeyiz onun için de imam hatip veya ilahiyat mezunu olarak herkesten önce senin laboratuvarda arıtılan kanalizasyon suyunu abdest alırken kullanman gerek deseler, onu da ağzına burnuna taktıkları maske gibi itirazsız kabul edecek misin?

İnsanları hava değişimleri nedeniyle yaz mevsiminde sıcaklığın oluşturduğu rehavetten, kış mevsiminde ise eksi derecelerdeki soğuk havanın oluşturduğu buzlanma ve kazalardan kurtarmak için güneş ışığına dilediğimiz zaman müdahale edebilmek için atmosferde insan ve hayvanlara zararlı olan gazlar ve toz zerreleri ile bir bariyer oluşturacağız deseler, bunu da içeriği söylenmeyen fakat rıza formu imzalamadan da yapılmayan aşılar gibi itirazsız kabul edecek misin?

Ya da önceki yapılanlara itiraz edildiği gibi yukarıda sayılanlara da itiraz eden insanlara karşı başımızdakiler ne yaparlarsa iyi yaparlar, şimdilik böyle iyi gidiyor ve iyilikten ne anlar bu insanlar hatta bu şuursuz topluluk yeryüzünden temizlenmeli mi diyen ahlaksızları mı destekleyeceksin yine?

Veya sokaklarda çocuk veya yetişkin insan ayırt etmeksizin her gün onlarca kişiye saldırıp, yaralayan ve parçalayan ancak yasayla korunup, dokunulmaz kıldıkları için bir şey yapılamayan milyonlarca başıboş köpeklerle ilgili olmasa bile yaralanan ve uzuv kaybeden onlarca insan ile ilgili bir düşüncen var mı?

Yoksa bunlar için bana gerek yok.

Nasılsa bu ülkede cesur siyasetçi, dirayetli bürokrat ve satılmamış medya var diyerek yine kenara çekilecek misin?

Ya anayasaları da kendi sapkın fikirlerine uydurduklarında ne yapacaksın?

Evrensel dedikleri inançlar ve milletler üstü bir düşünceyle hazırlanmış tek bir devlet için yeni bir anayasaya geçmeliyiz dediklerinde, tamam siz haklısınız mı diyeceksin?

Adamların hipnoz ettiği güdümlü milyonlarca npc insan var her ülkede.

NPC insan olarak tarif edilen güruh kendi aklıyla düşünemeyen ve nesnel düşünmediği için de sosyal medya platformlarında başkalarının yorumlarını ve görüşlerini akılsızca tekrarlayan, emir gelince uzaktan kumandalı aletler gibi düşünmeden söylenenleri yapan kişilerdir.

İnsanlara iki seçenek sunulması halinde üçüncü bir seçeneği araması gerektiğini bildiğin halde sana ısrarla bizde üçüncü seçenek dediklerinde girdiğin iki kapının da aynı koridora açıldığını anlamısın artık.

FARKINDA MIYIZ?

Yıl 2023 olmuş, daha insani ve daha üst düzey bir yaşamın hangi yılda geleceği konusunda bir bilgin bir fikrin var mı?

Yoksa bir 20 yıl daha mı beklemeyi tercih edeceksin?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR