Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yaz spor şöleni

Yaz spor şöleni

Evet, tam bir spor şöleni yaşıyoruz bu yaz.

Bir yanda atletizm, diğer tarafta bayanlar Voleybol Olimpiyat elemeleri ve Basketbol final serisi maçları, futbolda ise, copa Amerika 100. yıl futbol turnuvası, en önemlisi de Ulusal takımımızın da yer aldığı Avrupa Futbol Şampiyonası.

Yaz döneminde böylesine bir spor etkinliğini bir arada yaşamamıştı sporseverler. Maçların Ramazan’a denk gelmesi de ayrı bir şans oldu.

Mersin’de yapılan kulüpler Avrupa şampiyonası atletizm yarışlarının ardından atletizm severler bu kez, Avrupa’nın değişik merkezlerinde gerçekleştirilen Elmas Lig atletizm yarışlarıyla ekranların karşısında buldular kendilerini.

Ya Amerika kıtasında ki Ülkelerin Milli takımlar düzeyinde katıldıkları ve ilk kez 1916 yılında gerçekleştirilen ve buyıl 100. kez yapılan Copa Amerika futbol turnuvasına ne demeli.

Arjantin’den Şili’ye, Kolombiya’dan Uruguay’a, Meksika’dan Brezilya’ya ve Venezüela’dan Ekvador’a kadar bir çok takımın yer aldığı turnuva, Sahur saatlerinde Ramazan gecelerinin vazgeçilmez etkinliğinin ilk sıralarına yerleşti.

Uruguay ve Brezilya’nın dev kadrosuna rağmen gruptan çıkamayarak elenmesi, Messi’nin Panama maçında ikinci yarının ilerleyen dakikalarında oyuua girerek kısa sürede 3 gol atarak turnuvaya damga vurmasının yanı sıra Venezüela, Ekvador ve Paraguay’ın büyük bir sürpriz yapıp gruptan çıkarak bir üst tura adını yazdırması maçların ne kadar çekişmeli ve kaliteli geçmesinin göstergesi olsa gerek.

Fransa’da, 10 Haziran akşamı Fransa-Romanya Milli takımları arasında oynanan açılış maçıyla başlayan Avrupa futbol şampiyonası, Ulusal takımımızın da yer alması nedeniyle daha büyük önem taşımakta.

Brezilya’da 2014 yılında düzenlenen ve Almanya’nın şampiyon olduğu Dünya kupası futbol şampiyonasının ardından, maçların her ne kadar kaliteli geçse de Ulusal takımımızın yer almaması nedeniyle bizim açımızdan sönük geçtiğini yazmıştık. Bu nedenle çok çekişmeli maçlar oynansa da bizim için zevksiz bir turnuva olmuştu.

Avrupa futbol şampiyonası öyle mi? Elbette ki değil.

Ulusal takımımızın turnuvada yer alması heyecanımızı ve coşkumuzu artırdı. Milliler, her ne kadar şampiyonaya Hırvatistan yenilgisiyle başlamış olsa da, umutlarımız tükenmedi.

Hırvatistan karşısında kafası hala 8 yıl önceki galibiyette olan ve psikolojik olarak hazır bir görüntü vermeseler ve teknik direktör Fatih Terim her ne kadar yaptığı değişikliklerle maça damga vursa da Millilerimizin grupta ilk 3 takım arasında yer alarak turu geçeceğine yürekten inanıyoruz.

Çünkü, 78 milyon halkımızın beklediği Milli takım bu değildi.

Şimdi gözlerimiz, Cuma akşamı oynanacak Çek Cumhuriyeti maçında olacak. Milli takımımız bu karşılaşmada gerçek futbolunu göstererek sahadan galibiyetle ayrılacaktır. Türkiye’ye yakışanda budur.

Hiç şüphesiz ki değişen yeni kurallar, yeni yıldızların ortaya çıkması ve futboldaki yenilikler açısından örnek bir şampiyona olacak 2016 Avrupa futbol şampiyonası…

Ayrıca, tüm takımların gözü de transfer konusunda bu turnuvalarda olacak. Yönetici, teknik adam ve menajerler tarafından mercek altına alınan Copa Amerika ve Avrupa futbol şampiyonası, 10 Temmuz’a kadar aktif bir şekilde yaşamımızın içerisinde yer alacak.

Capa Amerika ve Avrupa futbol şampiyonasının sona ermesinin ardından bu kez bir diğer dev spor şöleni, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat oyunları dolduracak hayatımızı yaz boyunca,.

Gönlümüz, Ulusal takımımızın Fransa’da yapılmakta olan Avrupa şampiyonasında gruptan çıkarak üst turlarda mücadele etmesi ve finallere kadar yükselmesinden yanadır.

Fransa’da olmasak da kalben Millilerimizle birlikteyiz. Haydi, aslanlar, haydi çocuklar gösterin Türkün gücünü. Ülke olarak, içerisinde bulunduğumuz ortamda bu başarılara çok ihtiyacımız var. Yaşatın bu sevinci tüm Türkiye’ye.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR