Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper hafta

Süper hafta

Konya ve Konyaspor adına süper, keyifli bir hafta..

Torku Konyaspor, son iki yılın transfer rekortmeni Trabzonspor’u sahasında devirerek spor’da gündem oluşturdu.

Neresinden bakılırsa bakılsın, Kartalların aldığı bu galibiyet çok önemli. Hatta süper.

Ligin başından buyana çıktığı 4 deplasman maçında da yenilmeyen ve 2 galibiyet, 2 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, toplamda 12 puana ulaşacak 4. sıraya yükseldi.

“Bundan iyisi, Şam’da kayısı..”

Konya ve Konyaspor adına süper bir hafta olarak geçti istatistiklere, Trabzon galibiyeti ve takımın ligde 4. sıraya oturması.

Gönlümüz, Torku Konyaspor’un başarısını bundan sonraki haftalarda da sürdürmesi ve sezonu Konya’ya ve kendisine yakışır bir yerde kapatmasından yanadır.

 

Sabır dedik, selamete giden yolun başına geldik.

Torku Konyaspor’da, geç yapılan transferler nedeniyle sezonun ilk üç haftasında istenilen kadro oluşturulamadı.

Dahası, teknik adamlar ilk 11’i genç futbolcularla takviyeli bir kadro ile çıkartmak zorunda kaldılar, sahaya.

Rangelov’un cezasının sona ermesi, Sissoko ve Traore’nin hazır duruma gelmesi, Holmen ve Ömer’in oynamaya başlamasıyla taşlar yerine oturmaya başladı. Her ne kadar yedek kulübesi çok zengin olmasa da Konyaspor bu kadro ile ligde çok canlar yakacak, iyi sonuçlar alabilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu gösterdi geride kalan 7  haftada.

Bundan sonra yapılması gereken ise, birlik olma zamanıdır. Her kesim, yönetimi, teknik kadrosu, futbolcusu, basını ve taraftarıyla el ele vermeli ki, Konyaspor çıkışını devam ettirebilsin. Kimse düz yolda, iyi giden tekere çomak sokmasın. 

 

Torku Konyaspor’u Trabzon maçındaki oyunuyla masaya yatırdığımız zaman, değişik görüntülerin ortaya çıktığı, iki 45 dakika olarak yorumlayabiliriz.

İlk yarıda, her iki takımda iyi organize olamadı. Bunun sonucu da vasat bir futbol ortaya çıktı. Trabzon’un küçük atakları dışında takımlar, pozisyon üretmekte zorlandı. Bu koşulda Konyaspor’un Cuma akşam ki maçtan puan çıkartmaması yanlış olurdu.

İkinci 45 dakika da ev sahibi ekip zorunlu olarak maça asıldı.

Özellikle de, Konyaspor’un penaltı golüyle öne geçmezsinin ardından oyunu Konyaspor yarı alanına yıkan Trabzonspor karşısında Kartallar bu bölümlerde baskı yiyen bir ekip görüntüsü verdi.

İleride koşuları doğru yerlere yapmayan, dahası, topu ileri de tutma becerisini gösteremeyen Rangelov ve Bajiç’in koşularını geriye doğru yaparak 2. bölgede rakibi durdurma gayretlerine rağmen, orta saha oyuncularının ise defansın içerisine çok gömülmesi Trabzonsporlu futbolculara baskı kurma davetiyesi çıkarttı ve cesaretlendirdi.

Ama, çok iyi mücadele ile birlikte gününde olan ve iyi savunma yapan defans ile yerinde kurtarışlar yaparak Konyaspor’a son 4 maçta hayat veren kaleci Serkan rakip atakları durdurarak ikinci gole geçit vermedi.

Kartallar, ancak ikinci golden sonra topa sahip olarak pas yapıp rakibin üzerine gitme başarısını gösterdi.   

Hani birde, teknik adamların, takımın top tutmada etkili olamadığı dakikalarda Bajiç’e 70 dakika şans tanımalarına ve top tutma özelliklerine sahip ve topu 3. bölgeye taşıyabilecek Uğur İnceman ile Ömer Şişmanoğlu’nu son 20 dakikaya kadar oyuna almamalarına bir anlam vermek zor.

Her şeyi geride bıraktık. Hakemin tercih haklarını Konyaspor’dan yana kullanması ve şans faktörünün de yeşil-beyazlı takımdan yana olmasına rağmen, alınan galibiyet çok önemli ve anlamlı.

Futbol sonuç oyunuysa, ki bunun bazen böyle olması gerekiyor. O zaman kimsenin diyeceği olamaz. Ne hakemin tercihleri, ne şans, hiçbir şey bu galibiyetin önüne geçemez.. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum.

 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR