Sabit Horasan

Sabit Horasan

Spor’da gezinti (1)

Spor’da gezinti (1)

İşitme Engelliler Futbol, Kadınlar Voleybol ve Basketbol takımlarının son iki günde Yurdumuza şampiyonluklar kazandırması, paylaşımın ön planda olduğu Ramazan ayında tüm Türkiye’yi mutlu etti ve onurlandırdı.  

Bakü’de yapılan 1. Avrupa oyunlarında Voleybolcuların Polonya’yı yenerek şampiyon olması ve altın madalya alması, İşitme Engelli futbol Milli takımımızın Almanya’da Rusya’yı net bir skorla geçerek Avrupa şampiyonu olması nedeniyle ne kadar övünsek azdır. Bayan Basketbol Milli takımının da 5’incilik maçında Rusya’yı yenerek Olimpiyat elemelerine katılacak olmazsı ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Emeği geçenleri kutlarım. 

Darısı, başarılarına hasrete kaldığımız  Ümit ve A Milli takımlarımızın başına

***

 Spor adamlarını Mecliste görmek ne kadar keyif verici.

Sait Gönen, Konya Milletvekili olarak Meclise gitti.

Geçmişte, Konyaspor Başkanlığı yaptığı dönemlerde yazmıştım, “asıl amaç Milletvekilliği, sırada Meclis var” demiştim. Sayın Gönen, uzun süre bu hedefini gerçekleştirmeye ara verdi. Geçen dönem sıralamada yanlış yerde olduğu için seçilemedi. Ama, bu seçimlerde amacına ulaştı.

Halkın içerisinden gelmiş, samimi bir insan. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Beklentimiz, Türk siyasetine ve sporuna olumlu katkılar sağlamasından yana.

Spor’un tabanından gelen, Spor Genel Müdürlüğü görevine kadar yükselen Mehmet Baykan’ın da Mecliste olmasını çok isterdim. Ama, yanlış sıralama nedeniyle sayın Baykan’ın seçilmesi olanaksızdı, öyle de oldu. Baykan’ın yaşı daha çok genç. Yolu açık. Bu kez olmadı, ama yeni bir seçimde bu gerçekleşecektir. Bunu başarabilecek güven ve birikime sahiptir. .

***

Sporla siyaset iç içe iyice girdi. Türkiye’de, hiç bir dönemde siyaset bu kadar spora karıştırılmadı. Sporun değerleri alt üst edilmedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun seçimleri yapılıyor, siyaset işin içerisinde. Tek hedef, siyasi düşüncenin egemen olması. Bunun sonucu da bazı adaylar by-pass ediliyor, siyasetin desteklediği başkan adayı ön plana çıkartılıyor. Basketbol Federasyonu seçimleri yapıldı, yine aynı son.. Diğer Federasyonları saymıyorum bile.

Avrupa şampiyonasına katılacak Basketbol Milli takımının aday kadrosu açıklanıyor, Amerika profesyonel Basketbol ligi NBA’da ülkemizi başarıyla temsil eden Enes Kanter isimli oyuncu, iktidara karşı olan belli bir görüşü savunduğu için kadroya alınmıyor. Amaç, Milli takıma hizmet etmek veya Millilerin Avrupa’da söz sahibi olmak değil mi?

Bu nasıl bir düşünce anlamakta zorlanıyorum.

***

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına siyaseti de arkasına alarak yeniden seçilen Yıldırım Demirören, bazı hakemlerle yollarını ayıracaklarını dile getirmiş.

Demirören, bu hakemlerin sezon içerisinde hata yaptıklarını, yaşlarının ilerlediğini söylemiş.

Sayın Demirören’e sormak lazım, geride kalan sezon içerisinde genç hakemler dururken onlarca kez hata yapan bu hakemlere görev veren siz değil miydiniz?. Hatalarını göre göre neden maçlara bu hakemlerin verilmesine göz yumdunuz.

Geriye dönüp şöyle bir bakın, ligde yapılan hataları bir bir hatırlayacaksınız.

Sizin bu açıklamalarınızdan Merkez Hakem Kurulu’nun hata yaptığı gerçeği ortaya çıkmıyor mu? Siz nasıl razı oldunuz bu uygulamaya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR