Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sinyaller iyi

Sinyaller iyi

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, maç sonrası yaptığı açıklamada, “sonuç kötü değil” dedi.

Elbette ki kötü değil. Ligin iyi savunma yapan ve atak futbol oynayan, bununda ötesinde yenilgisiz lider koltuğunda oturan Başakşehir’den alınan 1 puan çok çok iyi. Hem de süper.
Bu beraberlik, alınan, 1 puan takımın önünü görmesini sağladı,  moral motivasyonunu artırdı, Braga maçı öncesi güven kazandırdı.

Maçın ilk 45 dakikasında ki oyuna ve mücadeleye baktığımız zaman, rotasyonlu kadroya rağmen geçen yılki Konyaspor’u gördük.
Dahası, sinyaller iyi.
Kartallar, ilk yarıdaki futbolla, “biz daha lige yeni başlıyoruz, göz ardı etmeyin yarışta bende varım” mesajı verdi
Gerçekten, futbolun bir diğer gerçeği dışında ilk yarıdaki Konyaspor’u zevkle izledik.
Oyunu dar alana sıkıştırıp pres yaparak rakibe oynama şansı tanımayan, pozisyon vermeyen yeşil-beyazlılar bunlarla birlikte oyunu yavaşlatarak Başakşehir’in hücum gücünü de düşürdü. Bunlar futbolda olması gereken görüntüler.
Futbolun bir diğer gerçeği dedik, o’da hücum.
Öyle ki, Konyaspor ilk yarıda ceza alanı dışından atılan bir şut dışında pozisyon üretemedi. Bundan da vaz geçtik, H: İbrahim’in olağanüstü presine karşılık yeşil-beyazlılar ileride top tutamadı.

Maçın ikinci yarısında Atiker Konyaspor, üçüncü bölgede yine etkili olamadı ve ilk yarıdaki görüntüsünden de uzaklaşarak kendi yarı alanına çekildi ve rakibe üzerine gelmesi için davetiye çıkardı. Bunun sonucu da beklenmedik bir bireysel hata sonucu gol geldi.
Ama, yapılan değişiklikler sonucu oyunda biraz da olsa dengeyi kuran Konyaspor, 79. dakikada geliştirdiği ilk organize atakta, ilk kez 11’de sahaya çıkan Abdülkerim ile birlikte sahanın iyileri arasında yer alan Ömer Ali’nin kişisel çabası ve Bajic’in bitirici vuruşuyla beraberliği sağlayarak İstanbul deplasmanından altın değerinde 1 puanla döndü.
Evet, Başakşehir gibi bir takımdan alınan 1 puan tabi ki kötü değil., Hatta süper. Ama, öyle sanıyorum ki, maç boyunca yönetici ve teknik adamlar eleştirilerden nasibini almıştır.
Birinci neden,  forvet arkasında oynayacak, ikincisi de ileri top tutabilecek, gol vuruşlarında etkili bir forvet transferi yapılmadığı  olsa gerek.

Atiker Konyaspor, Perşembe akşamı Braga ile oynayacağı UEFA Avrupa ligi maçına, Başakşehir beraberliğinin verdiği yüksek moral ve güvenle çıkacak.
Guruptaki takımlar arasında Braga her ne kadar vasat bir görüntü verse de sonuçta bir Avrupa takımı.
O nedenle Kartalların dikkatli olmasında yarar var.
Taraftarların tribünleri doldurarak destek verecekleri maçta Konyaspor’lu futbolculara ve teknik adamlara inanıyoruz / güveniyoruz.
Umutluyuz, bu kez kazanan Konyaspor olacak.
--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR