Hâlid Şen

Hâlid Şen

Pilavsız Konyalılar iftarı

Pilavsız Konyalılar iftarı

KTO, KSO, MÜSİAD ve Ticaret Borsası'nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu '9. Konyalılar İftar Buluşması'na katıldık. İftar Ankara'da bir otelde düzenlendi...

**

Organize heyetini tebrik etmek lazım, güzel bir iş çıkarmışlar. Ulaşımdan yerleşime kadar sorunsuz bir buluşma oldu. Gazeteci arkadaşlarımızla farklı masalara düşmemiz başta hoşumuza gitmese de bunun kasıtlı olarak yapıldığını öğrendik. Farklı masalarda oturup daha çok kişi ile tanışarak, ileriki dönemler için güzel bağlantılar kurduk...

**

Buluşmaya önceki senelerde katılan birkaç kişi evvelki buluşmaların daha samimi bir ortamda geçtiğini ifade ettiler. Benim de gördüğüm yemek masaları dışında sosyalleşilecek bir ortam yoktu.

**

Uzun süredir görmediğimiz Konyalı dostlarla tekrar buluşma imkanı yakaladık. Maliye, Dışişleri, Ulaştırma Bakanlıkları'nda ve pek çok resmi kurumda çalışan Konyalı bürokratlar ile tanışma fırsatımız oldu.

**

İftar programı 'Konya' temasından çok, siyasi bir havada geçti. Dışişleri Bakanımız ile ilgili hazırlanan 10 dakikalık klip yerine buluşmanın geçmişi ve amacı hakkında bir klip sunulabilirdi.

**

Konyalılar İftarı'nda şaka yollu pilav yeriz diye konuşmuştuk ama tanımlayamadığımız bir et yemeği geldi. Masadaki bir abimizin evindeki eşine telefonda 'pilav yoktu ya' demesi sofradakileri güldürdü. Bu abimiz 'Önceki buluşmalar daha güzeldi. Gölbaşı'nda açık havada pilav yemiştik' dedi.

**

Buluşma güzel fakat 'Konya' çerçevesinden uzaklaşmadan yapılırsa daha güzel olacağına eminim.

 

PEKİ BİZ NE YAPTIK?

 

Buluşmada Dışişleri Bakanımızın konuşmasında Filistin ile ilgili yeni bir şeyler söylemesini bekledim ama aynı şeyleri dinledik. Kara harekatının başladığı geceden beri uluslararası kuruluşlardan ve diğer devletlerden İsrail'e baskı oluşturması için çabaladıklarını anlattı...

**

Bazı ülkelere yaptıkları yapı çalışmaları ve para yardımlarından bahsederek, “Onlar bizi bekliyor” dedi. Müslüman coğrafyaların bizleri beklediğini biliyoruz. Bunları defalarca anlatsak bu beklentiler karşılanmış oluyor mu. Çeşitli yardımlar yapılarak bu ülkelerin sorunları çözülecek mi..?

**

İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulüm devam ediyor. Dile kolay, son saldırılarda 500 Filistinli ölmüş ve her geçen gün ölmeye devam ediyor. Biz ise 'görüşmeler devam ediyor, çözüm için çok çalışıyoruz' diye nutuklar atıyoruz.

**

Ülke olarak kınama dışında hiçbir yaptırım yapmıyoruz fakat çözüm için çalışıyoruz. Bu nasıl iştir?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR