Hâlid Şen

Hâlid Şen

Aynı aşk ve heyecanla

Aynı aşk ve heyecanla

"Bütün Konyalı kardeşlerimize sesleniyoruz. Konya'nın imanlı gençliğinin sesine kulak veriniz! Mücadelemizde bizimle bulunan Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bağımsız olarak kazanması ve büyük idealimizdir. Bu Müslüman Türk'ün sesinin duyulması davasıdır. Harekat başlamıştır. Sonuna kadar da devam edecektir."

Bu satırlar gazetemizin ‘kökü’ Türkiye’de Yarın’ın 8 Eylül 1969 tarihli nüshasının “Konya gençliği diyor ki...” başlıklı manşetinden...

Merhaba Gazetemiz 50. yaşını kutluyor. Dile kolay ‘50 yıl’ın kıymetini anlamak için belki de geriye dönüp ilk kuruluş yıllarında yapılan çalışmalara, yukarıda bir kısmını alıntıladığım satırlara bakmak lazım. İnanmışların sesi olmak için, “Bir çiçekle bahar olmaz, ama her bahar bir çiçekle başlar” anlayışı ile yola çıkmak ve bu yolda taviz vermeden, yalpalamadan, hakkı haykırmak.

Kim bilir ne zorluklarla çıkarıldı o sayfalar...

Yakın tarihte pek çok vaka ile karşılaştık; medya tekeli ile önümüze doğru olarak sunulan ve aleyhte konuşanın, yazanın ötekileştirildiği, hain yapıldığı konular... Merhaba Gazetesi köklerinden, bağlı olduğu değerlerden aldığı güç ile, kınayıcının kınamasına aldırmadan bu vakaların hepsinden alnının akı ile çıkmış, dik duruş sergilemiştir.

Bölgenin en etkili gazetelerinden olan Merhaba, 50 yıllık yayın hayatı boyunca Konyamızın maddi ve manevi gelişimi noktasında yol açan olmuş, faydalı işleri desteklemiş, zararlının karşısında durmuştur. Yanlış denilebilecek işler, insan idaresindeki her yerde olduğu gibi olmuştur lakin, Merhaba ‘istikamet’ten sapmamıştır.

Ağustos ayı başında göreve gelmem münasebeti ile kaleme aldığım yazıda da bahsettiğim gibi ağır bir sorumluluk altında olduğumuzun bilincindeyiz. Haber, reklam, dizgi servislerinden, matba çalışanlarına, önümüzdeki süreçte, “50. yıl” heyecanı ve güvenini de arkamıza alarak yeni projeler ile ses getireceğimizden emin olabilirsiniz. Merhaba Gazetesi müdavimlerini sevindirecek bir müjde için de son adımları atıyoruz.

Göreve geldiğimiz kısa dönem boyunca, bu büyük kurumun 50. yılına yönelik yeterli çalışmayı yapamadık. Verdiği hizmetler ile Konya’nın bir değeri olmuş Merhaba’nın 50. yaşını, önümüzdeki ay ve aylar içerisinde yapacağımız çeşitli etkinlikler ile kutlayacağız, gelecek nesillere kaynak olacak eserler bırakacağız.

Muhabir adayı olarak başladığım ve her zaman çalışanı olmaktan gurur duyduğum bu gazetenin İmtiyaz Sahibi olarak, başta Türkiye’de Yarın Gazetesi kurucularına, çalışanlarına, bayrağın “Merhaba” olarak devamını sağlayan değerli ağabeylerimize ve günümüze gelene kadar emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyor, yaşamını yitirmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR