Hâlid Şen

Hâlid Şen

İkinci 50 yılda bir yıl daha...

İkinci 50 yılda bir yıl daha...

Ne çabuk geçti 1 yıl. Daha dün gibi; 49 yıllık bir gazetede emaneti devralmak, ardından 50. yıl hazırlıkları, telaş, acemilik... Bugün ise Merhaba Gazetemizin 51. yıldönümü vesilesi ile bir yazı yazıyorum.

Kervan yürüyor, Merhaba Gazetesi 1969 yılından bu yana hakkın sesi olmaya devam ediyor. Ziya Tanrıkulu tarafından “Türkiye’de Yarın” adıyla kurulan ve günümüze gelinceye kadar pek çok gazetecinin ve inanmış yüreklerin katkı sağladığı bu gazete, bundan sonra da nice 50 yıllar görevini icra edecek.

Merhaba Gazetesi’nin şu an genç bir ekibi bulunuyor. Heyecanlı bir ekip, bunun yanında 25-30 yıldır gazetemizde bulunan çalışanlarımızın tecrübeleri Merhaba’yı daha üst noktalara çıkarıyor.

50. yıldönümüzde sağolsunlar vekillerimizden belediye başkanlarımıza, siyasi partilerden STK temsilcilerine kadar çok sayıda kişi tebrik ziyaretine gelmişti. Fakat bu sene farklı. Çember daralıyor, Korona virüs etkisini artırıyor. Ziyaret planı yapan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah’ın izni ile şu beladan kurtulalım, daha sonra bir araya gelip kucaklaşalım inşallah.

Bu yazıda son bir yılda Merhaba Gazetesi olarak neler yaptık, tuğlanın üzerine bir tuğla daha koyabildik mi, bunu değerlendireceğim.

2019 Ağustos ayı sonrasında kadromuzda ufak tefek değişiklikler yaptık. Logomuzda küçük düzenlemeler ile yani bir yayın dönemine girdik. İnternet haberciliğinin önemini biliyoruz. Yıllardır teknik olarak geride kalmış olan “Merhaba Haber” internet sitemizi yeniledik.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yayın hayatına ara vermiş olan ‘Şehrin hafızası’ Akademik Sayfalar’ın çıkmaması beni fevkalade üzüyordu. Mehmet Ali Uz ve Serdar Ceylan hocalarımız ile yaptığımız görüşmeler ve sponsor desteğinin de bulunması ile Akademik Sayfalar’ı yeniden her Çarşamba çıkartmaya başladık. Pek çok okurumuz teşekkür için gazetemizi aradı.

Konya’daki gazeteler içerisinde Merhaba web TV konusunda ipi çeken bir konumda. 10 yıldan fazla bir süre önce bünyemizde “Merhaba TV” faaliyete başlamıştı. Youtube kanalımızda yıllardır içerik sunuyoruz fakat 2020 yılı içerisinde başladığımız haber - yorum videoları Konya’da yine fark oluşturdu. Şu an başlangıç aşamasında bazı örneklerini gördüğünüz videolar, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda ve çeşitlilikte sürecek.

Merhaba Şehir Dergisi artık seçkin kitapçılarda ve abonelik modeli ile yayınlanacak. Her sayısında heyecan ile hazırladığımız ve matbaadan baskısını beklediğimiz dergimiz, gazete bayilerinde değil, artık seçkin kitapçılar vasıtası ile okuyucularla buluşacak. Dün bu müjdeyi gazetemizde ve sosyal medya hesaplarımızda duyurmamızla birlikte çok olumlu tepkiler aldık. Şu an Konya’da ‘tek’ olan ve şehrimizi bir anlamda temsil edecek dergimizi el birliği ile daha iyi noktalara getireceğiz.

Elbette hatalarımız eksiklerimiz oldu. Örneğin Merhaba’ya bu güne kadar hizmet edenleri 50. yılımızda bir araya getirmek için bir söz vermiştik. Elimizde olmayan pandemi sürece ile sözümüzü rafa kaldırdık.

Bu gazetenin tarihi ile ilgili kitaplar yazılır. Niyetimiz bu kitaplardan birini de bizim yazmamız.

Son sözümüz ve duamız; “Ya Rabb, kalbimize genişlik ver, bizi hakkı hak bilip ona tabi olan, batılı batıl bilip ondan uzak duran kullarından eyle”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR