Sabit Horasan

Sabit Horasan

Nefes almak

Nefes almak

Atiker Konyaspor, ligde son haftalarda çıkış yakalayan Kasımpaşa’yı yenerek rahat bir nefes aldı.

Bu galibiyet, Milli maç arası öncesi moral ve güven getirdi takıma.

Psikolojik olarak zor bir maçtı.

Avrupa liginde alınan beklenmedik sonuçlar ve fiziksel yorgunluğun getirdiği olumsuzluklara birde Konyaspor’un ligde bulunduğu konum eklenince futbolcular zorunlu olarak etki altında kaldı.

Kasımpaşa maçı kaybedilmiş olsaydı Konyaspor 10 puanda kalarak alt sıralara biraz daha yaklaşacak ve telaş ortaya çıkacaktı. Alınan 3 puan Kartalları 13 puanla 6. sıraya kadar sıçratarak rahat bir nefes aldırdı.

Konyaspor taraftarlarının geride kalan haftalara oranla daha az ilgi gösterdiği maça gelince:

Konyaspor’un rotasyon ve sakatlıklar nedeniyle değişik bir 11 ile çıktığı maça iki takımda iyi başladı.

Konuk Kasımpaşa’nın ilk dakika içerisinde geliştirdiği ataktan sonra Konyaspor rakibin üzerine daha çok gitmeye başladı. Ancak, daha ilk dakikalarda Jonsson’un sakatlanması nedeniyle Ali Turan oyuna girdi. Vukoviç’in sakatlığının nüksetmesine karşın uzun süre oyunda kalması da taktir edilmeli.

Kartallar, özellikle Ömer Ali’nin geliştirdiği ataklar ve 25. dakikadan sonra da kanat oyuncuların oyuna daha çok girmesiyle rakip kalede daha çok etkili olmaya başladı. Nitekim, bunun sonucu da iki şık gol geldi.

İlk 45 dakika Konyaspor’un üstünlüğüyle geride kaldı.

İkinci yarıda Atiker Konyaspor’da Avrupa liginin verdiği yorgunluk nedeniyle fizik olarak bir düşüş yaşanacağı belliydi.

 Bunu iyi değerlendiren Kasımpaşa, ikinci 45 dakikada etkili olmaya çalıştı. Konyaspor sol kanadında görev yapan Douglas’ın geriye dönmekte zorlandığı bir anda da golü buldu.

Kalan dakikalarda Konyaspor skoru korumak için mücadele etti. Konuk takım ise beraberlik golü aradıysa da bunda başarılı olamadı. Maçta Konyaspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

Atiker Konyaspor’daki bu sıkıntı beklenen bir durum.

Elbette ki geçen yılki başarının ardından biraz hayal kırıklığı gibi görülebilir ama, yeterli kadroya ve fizik gücüne sahip olmayan yeşil-beyazlı takım iki kulvarda birden mücadele edince yaşanan sıkıntı sürpriz olarak karşılanmamalı.

Kasımpaşa karşısında alınan 3 puan çok önemli. Bu Konyaspor’u rahatlattı.
Milli maç nedeniyle lige verilen arada dinlenecek olan Kartallar, inanıyorum ki bir sonraki Gaziantep maçına kadar fizik ve zihinsel olarak daha iyi konuma geleceklerdir.

Dahası, Konyaspor için lig yeni başlıyor. 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR