Sabit Horasan

Sabit Horasan

Düşündürücü futbol

Düşündürücü futbol

Torku Konyaspor basketbola takımı yöneticileri, Darüşşafaka Doğuş ile 15 Kasım’da oynanacak maçın gişe gelirini Kimsesiz Çocuklar Vakfina (KİMSEV) bağışlama kararı almış.

Vakfı geçtiğimiz hafta içerisinde ziyaret eden yeşil-beyazlı yöneticiler çok önemli bir sosyal projeye imza atmış oldular.

İnanıyorum ki, bu Torku Konyaspor’a da örnek olur. Hani, bir maçın tüm geliri değil de küçük bir miktarı Kimsesiz Çocuklar Vakfı ve Lösemili çocuklar Vakfına bağışlanabilir.

Bu bir sosyal dayanışma projesidir, yardımlaşmadır, o çocukların gönüllerini almaktır, moraldir, çocuklara güç vermektir.

Torku Konyaspor Basketbol takımı yöneticilerini bu önemli ve duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum.

 

İki takım arasındaki ekonomik ve güç farkına bakıldığı zaman Fenerbahçe karşısında alınan tek gollü yenilgi, bir deplasman maçı alması dolayısıyla da normal olarak karşılanabilir.

Ama, Fenerbahçe’nin oynadığı futbola bakıldığı zaman da berabere kalamamanın ve 1 puan alamamanın üzüntüsü gerçeğiyle karşı karşıya kalmaktayız.

Asıl düşündürücü taraf ise, Konyaspor’un Sergilediği futbol...

Çok adamla kapanacaksın, –bu Trabzon maçında tuttu- rakibe 77 dakika gol olanağı vermeyeceksin, belki kulağa hoş gelebilir.

Ama, yüksek motivasyona rağmen orta alanda hücum anlamında iyi organize olamayacaksın, ileride top tutamayacaksın. Veya Ömer’in ağır kalması sonucu kaçırdığı pozisyon dışında  bir tek olumlu gol pozisyonu üretemeyeceksin.

İşte düşündürücü olan bu Konyaspor adına.

Torku Konyaspor gibi bir takım üçüncü bölge olarak adlandırılan forvet hattında veya gol bölgelerinde top tutamıyorsa, olumlu atak geliştiremiyorsa ve tüm Türkiye’ye rezil oluyorsa bunun sorumluları hesap vermelidir. Veya en azından bundan sonra teknik adamlar bu oyun kurgusundan vazgeçmelidir.

Hani maçın hemen ardından düşündüm, Konyaspor sanki antrenmanda 5’e 5 pas çalışması yapar gibi kendi sahasında top çeviriyor. İyi de insana sormazlar mı futbol sadece pas yapmak, yerinde saymak değil, hücumda yapacaksın ve kazanmak için gol atacaksın diye?

Evet, Konyaspor çok güçlü bir kadroya sahip değil, hele hele Fenerbahçe ile kıyaslama bile yapılamaz. Ama, bu kadar da ezik futbol oynamak neyin nesi. Sezon başından buyana hiç bir takım Fenerbahçe’ye karşı bu kadar tutuk futbol oynamadı.  

Torku Konyaspor ileri de biraz etkili olsaydı, inanıyorum ki, golde atılırdı ve puanda çıkartılırdı Şükrü Saraçoğlu stadından.

Geçen hafta da dediğim gibi, yedek kulübesinden gelecek ve sonucu değiştirebilecek bir tek futbolcu yok.

O zaman, devre arasında yeni bir takviye konusu gündeme gelebilir mi bilmiyorum? Böyle bir düşünce varsa, takımı taşıyabilecek iyi bir orta saha ve bir forvet oyuncusu alınmasında yarar vardır.

Çünkü, Torku Konyaspor’u geçin ilk yarıyı, ligin ikinci bölümünde çok zor bir fikstür beklemekte. Kartallar, Galatasaray dışında diğer büyük takımlar; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile iç sahada karşılaşacak. Üç neticeli maçlar.  Kaybedilen her karşılaşma eksi puan olarak yazılacak Konyaspor’un hanesine. Söylemesi bizden.

 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR