Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çok iyi oldu

Çok iyi oldu

Atiker Konyaspor’un olağanüstü genel kurul toplantısında, kulübün kuruluş tarihinin 1922 olarak değiştirilmesi kabul gördü.

Doğrusu buydu. Bu konuda görüşlerimi daha öncede dile getirdim. Birleşme sırasında bu yanlış yapılmıştı ne yazık ki. O nedenle hata düzeltildi.

Ayrıca, Ahmet Şan Başkanlığındaki yönetim yeni isimlerle güçlendirildi. Umarım yeni yönetim uyum içerisinde çalışır ve Konyaspor’a gerekli katkıyı sağlar. Artık hedef daha büyük olmalı. Kartalı yükseklere uçurabilmek için büyük düşünülmeli. O halde tüm başarılar yönetimden, Konyaspor’dan  yana olsun.

Çok önemli bir galibiyet.

İyi veya kötü futbol, zor veya kolay maç, ne derseniz deyin, ama en önemlisi alınan 3 puan.

Atiker Konyaspor’un bu galibiyete çok ihtiyacı vardı.

İlk kez katıldığı Avrupa liginin verdiği yorgunluk ve stres ile Adanaspor karşısına çıkan Kartallar, her ne kadar ilk yarıdaki futbolla eleştirilse de rakibini tek golle de olsa yenerek rahat bir nefes aldı.

Bu galibiyet özgüven sağladı takım üzerinde.

İlk yarıdaki futbol eleştirilebilir.

Haksızda sayılmaz eleştiri yapanlar.

Rotasyonlu kadrosuyla iyi organize olamayan, baskı kurmakta zorlanan ve özellikle sağ kanadı iyi kullanmasına karşın yeterli pozisyon üzetemeyen, buna karşılık rakibe çabuk atak şansı tanıyan bir Konyaspor vardı sahada ilk 45 dakikada. Bunda da elbette ki, Avrupa ligi yorgunluğunun etkisi vardı.

Avrupa da ilk kez mücadele etmenin verdiği stresi kaldırmak Konyaspor gibi tecrübesiz bir takım için hiçte kolay değil. O nedenle taraftarlar vasat futbolda olsa sabırlı olmalı.

Stres ve yorgunluğa rağmen, Kartallar Adanaspor maçının ikinci yarısında futbolun doğrularını yapmaya çalışarak rakibe baskı kurdu. Özellikle de Miloseviç’in oyuna girmesiyle bu kendisini iyice gösterdi. Baskı da bir duran top organizasyonu ve rakip oyuncuların hatası sonucu gol getirdi.

Konyaspor’da, ilk yarı boyunca rakip ataklar karşısında telaşlanan ve  maçın başlarında yaptıkları hatalarla dikkat çeken, daha sonra toparlanan Vukoviç ve maç eksiğine rağmen kritik hamleler yapan Selim, yüreğiyle mücadele eden Ömer Ali, ikinci yarıda Ali Çamdalı, oyuna sonradan giren Miloseviç öne çıkan isimler oldu.  Sakatlığı nedeniyle Trabzon maçında oynayamayan Bajiç ise kaçırdığı gollerle özgüven eksikliği yaşadığı sinyali verdi.

Hani hep geçen yıl ki Konyaspor’u dile getiriyoruz ya. Haksızda değiliz.

Her ne kadar teknik direktör Aykut Kocaman, gelişim sağlamaktan bahsetse de, Konyaspor’un geçen yılki futbolundan uzak kalmasına, kendi futbolunu sahaya yansıtamamasına anlam vermek zor.

Yeni bir kadro, uyum sorunu olsa belki bu sözler doğru olabilir. Ama, .Konyaspor’un Adanaspor maçı kadrosuna baktığımız zaman böyle bir sorun kesinlikle yok. İkinci yarının ortalarında oyuna giren Miloseviç dışında tüm futbolcular geçen yıl ki kadrodan gelen futbolcular. Amir’de, yeterli süre alamasa da geçen yıl ki kadroda da vardı.

O zaman, oyun gelişiminden bahsetmek ne kadar doğru bilemiyorum. Belki futbolcu gelişimi denirse o zaman azda olsa haklılık payı var.

Beklentimiz, Konyaspor’un geçen yıl ki oyun formatına dönmesi ve layık olduğu üst sıralara tırmanmasından yanadır.

Bu Avrupa ligi için de geçerlidir.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR