Hâlid Şen

Hâlid Şen

Belediye 2.5 milyon lirayı çöpe atmasın

Belediye 2.5 milyon lirayı çöpe atmasın

Konya Büyükşehir Belediyesi Cuma günü bir ihaleye çıkacak. Önce ihalenin yaklaşık bedelini yazayım, sonra değer mi değmez mi siz karar verin. 2.500.000 TL (İki milyon beşyüz bin lira)

Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Devletimizin borcu ilk defa 1 trilyon lirayı (eski para ile kentrilyon) geçmiş. Konya Büyükşehir Belediyemiz yaygın basında “En borçlu 4. belediye” diye anılıyor.

Üretmeden, tüketime yönelik, borç - faiz sarmalındaki yönetimin faturasını halk olarak ödemeye başladık. Yani “Borç yiğidin kamçısıdır” sözü gün gelir pişmanlıklara dönüşür…

**

İhaleye gelecek olursak; Başkan Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’da daha önce yapmış olduğu bir çalışmayı, Büyükşehir’de de yapmak istemiş. Cuma günü yapılacak ihale sonucunda, Konya’da eğitim gören (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise son dahil) 480.000 öğrenciye masa takvimi bastırılıp dağıtılacak.

Geçen yıl Selçuklu’da ödenen rakamlarla kıyas yaparsak, bu ihale sonucu çocuklara gönderilecek bir resimli takvim ile belediyemizin kasasından yaklaşık 2.5 milyon lira çıkacak. Sadece belediyemizin mi? Her ay bizim cebimizden de çıkıyor dolaylı olarak.

**

Uğur başkan PR çalışmalarına Selçuklu’da önem verdiği gibi, fazlasıyla Büyükşehir Belediyesi’nde de önem veriyor. Yaklaşık 4 aylık zaman diliminde yapılan çalışmalara bakın; Yüzme havuzu, Namaz kılan çocuklara bisiklet, halkla buluşmalar... Şimdi de başkana puan kazandıracak ama şehre katkısı düşük olacak bir takvim çalışması...

**

Tamam yerel seçimlere az kaldı, puan toplamak lazım ama, vatandaşın krizi hissetmeye başladığı, kamuda tasarruf eylem planlarının konuşulduğu ve uygulanmaya başladığı bir dönemde böyle gereksiz bir çalışma için 2.5 milyon liranın çöpe atılması kabul edilebilir değil.

**

Akl-ı selim davranılırsa bu takvim işinden vazgeçileceğini düşünüyorum.

Bu arada 50 ayrı merkezde portatif havuz kiralaması işi: 4 milyon 470 bin TL. Yaklaşık 42 bin çocuğa bisiklet alımı yaklaşık 24 milyon liraya mal oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR